Grovstickat

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-09-07 17:18  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312774

Ribb- eller kabel- eller slätstickat. Färgstarkt eller höstmurrigt. Cardigan eller polotröja. Att välja en grovstickad tröja inför höstsäsongen är ett delikat problem. För att underlätta har Manolo valt ut några favoriter.

Få plagg är så tacksamma att bära under höst- och vinterhalvåret som de grovstickade tröjorna. I början på säsongen utgör de ett perfekt substitut mot ytterrocken, medan de värmer skönt när vintern på allvar når landet. Att välja modell kan dock vara lite knepigt. Pullovern med rund eller v-ringad krage är en klassiker som kan bäras till både relativt uppklätt som ledig stil med jeans och t-shirt. Cardiganen är ett snyggt alternativ till kavajen och bärs med fördel till skjorta och slips. För den som efterfrågar en riktigt varm tröja är polotröjan ett svårslaget alternativ.

För att kunna utnyttja sin tröja maximalt är det viktigt att vara noggrann med material. Fördelen med finare material är andningsförmågan. Riktigt tjocka ylletröjor är ofta helt omöjliga att bäras inomhus, medan kashmir- och merinoull ofta går att bära såväl inne som ute.

Bild 312775
Hawick (Asos, Best of British)

Bild 312776
Polo Ralph Lauren (My-wardrobe.com)

Bild 312777
S.N.S Herning

Bild 312778
Drakes

Bild 312779
Acne

Bild 312780
Our Legacy (Très Bien Shop)

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta