Garderobens Hörnstenar – Flanellbyxan

Dagens inlägg handlar om den kanske viktigaste byxan i garderoben för oss på Manolo. Jeans, chinos och manchester i all ära men det är få byxmodeller som känns mer rätt till kavaj under hösten än flanellbyxan. Vanligaste utförandet går i antacitgrått men även modeller i blått, brunt eller grönt är ruskigt snyggt till en uddakavaj.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-11-27 10:33  |  Lästid: 2 minuter

Flanell är som bekant ett material starkast förknippat med hösten. Samtidigt skall man veta att flanell går att producera i en mängd olika tjocklekar och med vårt svenska klimat är denna modell ofta ett gångbart alternativ från september till Maj. Passformen är såklart individuell men vi anser att denna lite ledigare modell gör sig exceptionellt bra med ett markant slag på 4-5cm vid foten och en smal något avsmalnande silhuett. 

Normalt sätt så undviker vi gärna att rekommendera kostymköp som skall brytas upp och bäras individuellt men är det någon gång detta är fullt rimligt så är det i form av en flanellkostym. En bomullskostym riskerar tyvärr att blekas avsevärt vid slitage och användning vilket kan resultera i att den är obrukbar som hel kostym. Detta är dock inte fallet med flanell. 

 

Garderobens Hörnstenar - Flanellbyxan
Ett par klassiska grå flanellbyxor bör vara ett givet inslag i varje mans garderob enligt Michael Bastian. Vi är helt benägna att hålla med. Här i en birdseyemönstrad byxa från Gant by Michael Bastian.
Garderobens Hörnstenar - Flanellbyxan
Den ljusgrå flanellbyxan är en supersofistikerad klassiker och gör sig enligt oss bäst till lite ljusare färger i sko, skjorta och kavaj för att inte skapa för extrem kontrast. Här från brittiska Hackett. (Mr Porter)
Garderobens Hörnstenar - Flanellbyxan
Flanell behöver inte innebära toner av grått. I en varm blå nyans blir den ett elegant alternativ till jeansen och passar perfekt till bruna kavajer och ljusblå eller vita skjortor. Här i från byxspecialisten Incotex. (Mr Porter)
Garderobens Hörnstenar - Flanellbyxan
Även bruna byxor är ett trevligt inslag och är kanske den snyggaste färg man kan bära till marinblå kavaj om ni frågar oss. Värt att tänka på är att välja en sko i nyans som bryter lite mot byxans färg. Här ifrån Oger Red. (Oger.nl)
Garderobens Hörnstenar - Flanellbyxan
Edwin från Rose&Born i ett par flanellbyxor och dubbelknäppt kavaj.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta