Garderoben Behöver : Bruna läderskor

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-06-08 17:15  |  Lästid: 2 minuter

Bild 317045

För tio veckor sedan inleddes denna artikelserie med ett par svarta oxfords. Därför blir det ganska självklart att även låta serien avslutas i samma ände. Om svarta skor representerar det formella och något återhållsamma står bruna läderskor för stilmässigt självförtroende.

Bruna läderskor ramar verkligen in konceptet stil på ett föredömligt sätt. De åldras med värdighet utan att någonsin bli tråkiga, och vare sig det rör sig om ett par slitna jeans eller en marinblå kostym kan få skor komplettera en stil på samma sätt som ett par välanvända bruna läderskor. Vad garderoben verkligen behöver är kläder och skor som bara blir vackrare med åren.

När det kommer till läderskor är det oftast värt att satsa på de klassiska och välkända skomakarna framför designermärken. Även om det är omöjligt att generalisera är det tyvärr allt för många märken där kvalitén är kraftigt undermålig i relation till prislappen. Dessvärre finns det en myt om att de klassiska skomärkena skulle vara tråkiga och gubbiga i sin design. Sanningen är att dessa skor inte alltid gör sig helt rättvisa på bild utan måste upplevas i verkligheten. Först då träder lädrets kvalité och skornas form fram på allvar. Det finns ju också en anledning varför det inte sällan är det just Crockett & Jones, Edward Green eller Tricker´s som tillverkar skor åt modemärkena utifrån snarlika modeller från sina egna kollektioner.

Valet av modell handlar mer om personlig smak och vid vilket tillfälle skorna är avsedda att användas. Oxfords, derbys, ökenkängor, tasselloafers eller munkskor är alla tidlösa modeller som går att använda vid en rad olika tillfällen och till varierade stilar. Den som väl fått upp ögonen för bruna läderskor och hittat sin favoritmodell kommer aldrig att vilja byta.

Tidigare artiklar i serien:
Kashmirtröja
Chinos
Vit bröstnäsduk
Weekendbag
Trenchcoat
Vit button down-skjorta
Mörkblå kostym
Flätat läderbälte
Svarta Oxfords

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta