Free Rain – My life dog jacket

En givande sak med att besöka Pitti Uomo är förutom umgänget med andra galna modenördar så klart att botanisera bland alla de utställare som finns på mässan. Med anledning av hur sociala medier kommunicerar ut bilder från mässan så får man lätt uppfattningen som utomstående att det rör sig om en 4-dagars träff för #menswear anhängare som står i klungor och väntar på att bli fotograferade. Det är viktigt att inte glömma bort att detta är en inköpsmässa, den största i världen inom den genren av herrmode, och att majoriteten av besökarna är hårt arbetande inköpare, säljare och journalister.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-02-11 09:32  |  Lästid: 3 minuter
Free Rain – My life dog jacket

Personligen gillar jag att bli överraskad och imponerad av nya märken och tillverkare. På mässan för ett år sedan stiftade jag bekantskap med just ett för mig nytt märke och den sympatiske ägaren till detta i form av italienska Free Rain.

Det intressanta eller lite galna med detta märke är att de har en enda produkt, en jacka helt framtagen som en hyllning till människans bästa vän; hunden. Roberto Sandrini är butiksägaren från Parma som älskar friluftsliv och hans hund Emma. 2013 lanserade han Free Rain och skapade en jacka under namnet My life dog jacket. Det är precis som det låter en jacka anpassad för ett aktivt liv med hund. Jackan i sig är designad och tillverkad i Italien och är av en kortare parkasmodell. Den görs i antingen lite grövre vaxad bomull eller i ull och finns i ett antal färger. Den är framtagen för att vara både snygg och funktionell och är både vatten- och vindtålig. Jackan har massor av praktiska och funktionella detaljer så som quiltat Thinsulate-foder, dragsno för justering av midja, tryckknappar och dragkedja av hög kvalitet och hela 17 fickor så att man verkligen kan få med både godis och bajspåsar till vovven. Den roligaste detaljen är den hopvikbara vattenskålen som är i samma vaxade material som jackan som man enkelt kan ta fram och fylla på när hunden behöver dricka. 

 

Free Rain – My life dog jacket
Free Rain – My life dog jacket
Smidiga detaljer på jackans insida.

Visst är det en ganska smal produkt men man behöver faktiskt inte ha en hund för att köpa jackan, den är både snygg och praktisk även för den hundlösa bäraren. Nyligen fick företaget en agent i Helsingborg och idag kan man förutom hos kända webshopar så som Kafka och www.thebureaubelfast.com även köpa och känna på jackan hos Per Ljung och Engelska Herr samt Baltzar i Malmö.

Priset är ca 7000 kr men vad gör man inte för sin hund.

 

Free Rain – My life dog jacket
Free Rain – My life dog jacket
Free Rain – My life dog jacket
Free Rain – My life dog jacket
Företagets grundare Roberto Sandrini under Pitti Uomo-mässan i januari. (foto: Robin Håkansson)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta