Fråga Manolo: Prisvärd klocka?

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-10-02 20:35  |  Lästid: 2 minuter
Bild 317412

Hej Manolo. Jag undrar hur klockmodet kommer se ut inför hösten/vintern. Har funderat länge på vilken jag skall skaffa. Den prisklass som jag går efter är runt 900:- till 1600:- kr. En Triwa klocka från Tritoni är enligt mig väldigt snygg med ett märke som är inne. Men hur länge kommer den klockan att vara i modet? Jag tycker annars att klockor från Jet Set är ett alternativ för mig, men vill gärna ha tips om vilka klockor som är i modet och vilka som är mest prisvärda. Vill gärna få svar och kommentarer. Tack på för hand. // Carl.  

Jag tycker det är svårt att prata om mode och klockor. Snygga modeller är helt enkelt sällan bundna vid varken rådande mode eller trender. Det viktiga är snarare att hitta en klocka som lämpar sig för sin egen stil.

För helt unika klockor till ett vettigt pris är mitt tips att börja leta efter begagnade klockor. Finns ett brett utbud på auktionssajter som Tradera eller Ebay. Likaså finns det flera specialiserade handlare av urverk. Ett konkret tips är sidan Gotoget.se som erbjuder flera snygga klockor till humana priser. Därbland nedanstående 50-talsklocka från italienska Laedi. Pris 1 200 kronor.

Bild 317413

Bild 317414
80-talets ikonklocka Timex börjar återigen dyka upp bland en rad välrenommerade modebutiker. Många lär tveka, men det finns onekligen en viss charm i retroklockor. Finns bland annat hos Oki-ni

Bild 317415
Även Swatch-klockerna är sköna budgetalternativ. Istället för att skylta med en fet kopia är det bättre att visa på lite självdistans med sitt klockval. Bärs med fördel som kontrast till en elegant välklädd stil. Även översta klockan från Swatch.

Bild 317416
För mer avskalad design är Danish Design ett snyggt och prisvärt alternativ. Går bland annat att beställa via zgwathces.co.uk.

Bild 317417
Även Schweiziska Mondaine kan vara ett alternativ inom denna kategori klockor.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta