Fråga Manolo: Kostymkris i Sydostasien

Olof Enckell  |  Publicerad 2006-11-29 16:07  |  Lästid: 3 minuter

Bild 315586 Hjälp mej!!! Jag sitter i Sydostasien. Inget fel med det, så där behövs ingen hjälp. Dock styr jag snart min kosa mot Vietnam och en av de otaliga skrädderier landet har att erbjuda. Jag planerar att göra en liten chansning och låta sy upp en, eller flera, kostymer. Jag vet, det är inte Savile Row, men det är billigt och definitivt värt ett försök.

Mitt problem är dock utbudet på inspiration. Katalogerna hos dessa skrädderier ar otroligt begränsade och kommer ofta från ett tidigt 90-tal. Snälla hjälp mej, lägg upp ett gäng bilder på kostymer. Dels lite casual, dels uppklätt, och något riktigt vågat. Ni blir min räddning! Tack sa otroligt mycket på förhand!!!

Mvh Tommy

Detta borde vara en lätt uppgift. Snygga kostymer finns det gott, men vart skall man börja? Manolo skall dock försöka göra sitt bästa för att hjälpa till.

Något casual

Bild 315587 Bild 315588 Bild 315589

Det rutiga mönstret håller i sig och passar perfekt för den lite ledigare kostymen. Känns kostym för uppklätt fungerar den rutiga blazern perfekt till ett par jeans. Nu till vintern passar lite tyngre ullmaterial. Skulle jag sy upp en kostym/kavaj i Vietnam skulle jag helt klart satsat på ett lyxigare ulltyg som kashmir eller merino.

Från vänster: Bottega Veneta, Pringle of Scotland, Alexander Mcqueen

Något uppklätt

Bild 315590 Bild 315591 Bild 315592

Vid lite högtidligare tillfällen är den kritstreckrandiga kostymen svårlslagen. Gärna i dubbelknäppt utförande. Välj även här tyger efter säsong. Tyngre ulltyger till hösten/vintern och lättare ulltyger gärna med inslag av mohair till våren/sommaren.

Från vänster: Kiton, Duncan Quinn, Scabal

Något mer vågat

Bild 315593 Bild 315594 Bild 315595

Kanske inga kostymer som blir basplagg i garderoben, men ack så snygga. Ibland gäller det att våga satsa på det extraordinära.

Från Vänster: Balencigo, Borsalino, Viktor & Rolf

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta