Försmak hösten 2012-13, Barbour

Manolo fortsätter att spana i höstens kollektioner. Idag riktar bi fokus ifrån södra Europa mot de brittiska öarna och oljerocksspecialisten Barbour som för hösten tagit ett rejält kliv framåt.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-08-05 12:44  |  Lästid: 2 minuter

Även om Barbour för många står för oljerockar och i viss mån även quiltade jackor så bjuder detta ikoniska märke idag på en närmast fulltäckande produktserie.  Hela åtta linjer gör att märket kan locka allt från den trogna jaktkunden till en betydligt mer modemedveten publik.  Kollektionen Heritage utgår från Barbours arkiv, men riktar sig med ett uppdaterat snitt mot en något yngre kund. Spjutspetslinjen Beacon Heritage är ett samarbete med japanska designern Tokihito Yoshida för den som verkligen uppskattar funktion och nördiga detaljer, medan Lifestyle riktar sig mot en något bredare kundgrupp. International och Barbour Steve McQueen representerar märkets motorcykelarv med klassiska jackmodellen International i fokus.

I linjerna Classic Sporting och Sporing återfinns märkets klassiker som Beaufort och Bedale. Senast i raden av kollektioner är ett samarbete med Paul Smith. Alla kollektioner bär tydliga gemensamma drag med inspiration från brittisk landsbygd och i synnerhet nordöstra England där Barbour fortfarande har sin hemvist. Nedan följer ett mindre urval från höstens kollektioner.

  


Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta