Finamore Napoli online

Att handla skjortor i fysisk butik med kompetent personal och god service är svårslaget men stundtals öppnar onekligen internet för möjligheter i form av pris och utbud som är svåra att hitta på den egna marknaden. Därför är det extra roligt när några av branschens bästa inom sitt område väljer att starta en egen webshop.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-07-04 10:35  |  Lästid: 3 minuter

En av italiens verkliga skjortspecialister Finamore Napoli öppnade för några veckor sedan en egen webshop på hemsidan. Här återfinns några av tillverkarens finaste businesskjortor men även spännande inslag som badbyxor, scarfs, slipsar och den senaste satsningen; Kavajer.

Finamore har i Sverige kunnat inhandlas hos bland andra Gabucci i Stockholm och Spiga3 i Göteborg men nu finns även ett spännande alternativ online för de svenskar som önskar investera i några av Italiens främsta skjortor. 

Utbudet på webshopen är fortfarande något begränsat när det kommer till kragar och modeller men Finamore säljer tre olika grundmodeller av skjortor. Modellen ”Milano” är en klassisk modell med smalare passform och turndownkrage och sydd helt för hand. Modellen ”Napoli” hyllar företagets ursprung i den neapolitanska skräddartraditioner och kommer med en bred Cutawaykrage och har en liten så kallad ”Vattenfalls-axel” som uppstår genom ett grunt skuret ärmhål och en något större överärm. Detta möjliggör för en maximal rörlighet och även denna modell är sydd helt för hand. Den tredje modellen de valt att kalla ”Tokyo” har en ledigare känsla där man minimerat antalet mellanlägg och använt exklusiva material för en sportigare känsla. 

Nedan följer några av våra favoriter ur utbudet. 

En tunn och elegant ljusblå skjorta är en av garderobens mest användbara plagg. Här i en härlig kvalitet för sommaren.
Är det något plagg som verkligen fått ett uppsving de senaste åren så är det pikétröjan. Antingen ledigt kortärmad till ett par shorts eller i långärmat utförande med spreadkrage under kavajen.
En ledig och småmönstrad skjorta kan vara ett effektivt sätt att ge karaktär till en klädsel och fungera som ett diskret men intressant inslag under en mörkblå kavaj.
Likt flera av sina skickliga konkurrenter i skjortbranschen gör Finamore även väldigt fina badbyxor.
Smalt skurna och välsydda bomullsbyxor är för många ett perfekt byxalternativ som fyller ett tomrum mellan de lediga jeansen och formella ullbyxorna.
Kavajer är något som Finamore utvecklat mer och mer och börjar nu bli ett riktigt intressant alternativ på marknaden. Silhuetten är vanligtvis okonstruerad och lättburen.
Finamores slipsar är enligt många några av de finaste och tillverkas till viss del av Petronius. Här i ett perfekt polka dot prickigt utförande.
En scarf är kanske den absolut elegantaste och mest lättburna accessoar en man kan bära. Beroende på material kan den höja stilen till kavaj och kostym under såväl sommar som vinter.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta