Ett slag för ullstrumpor

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-12-07 17:08  |  Lästid: 2 minuter
Bild 313215

Den som någonsin övergett bomullsstrumporna till förmån för ullditon kommer att ha svårt att gå tillbaka. Det är lätt att tro att ullstrumpor blir svettiga och alldeles för varma för att bära inomhus. Faktum är att det är precis tvärtom. Ullens andningsförmåga gör att ullstrumpor lämpar sig för såväl sommarbruk som under vinterns värsta kyla.

Att välja rätt typ av strumpor är sällan så viktigt som under vinterhalvåret. Många har säkert upplevt känslan av att fötterna blir jättevarma på kontoret för att sedan frysa till is så fort man gått utanför dörren. För att råda bot på detta krävs strumpor med bra andningsförmåga där ullstrumpor är helt överlägsna bomull, vilket den som testar snabbt själv kommer att inse.

Den största nackdelen med ull är materialets begränsade tvättmöjligheter. Något som får många att uteslutande bära bomullsstrumpor. Men helt hopplöst är det inte. Hemligheten är att tvätta strumporna på låg värme (30/40 grader). Skippa sedan torktumlaren för att istället låta dem torka naturligt. Och ibland kan det faktiskt räcka att låta strumporna vädras utomhus.

Bild 313216
Bresciani

Bild 313217
Strumpor med diskret Paisleymotiv från brittiska strumpkungen Pantharella. (Liberty.co.uk).

Bild 313218
Burlington (my-wardobe.com)

Bild 313219
Drakes.

Bild 313220
Gallo
Bild 313221
Panache Blanc (french-gentleman.com)

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta