En brittiskt stilfull höst med Drakes

Drake´s har senaste åren bevisat att slipsen som accessoar är starkare än någonsin. Med tydligt brittiskt ursprung, men med sydeuropeiska influenser när det kommer till färg och material syns London-baserade accessoarhuset idag hos allt från avantagarde modebutiker till klassiska herrekiperare. För höstsäsongen presenterar märket en rad nya intressant produktkategorier.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2012-09-19 11:09  |  Lästid: 3 minuter

En av nyheterna för i hösten är att Drake’s lanserar en mindre serie lädervaror. Allt tillverkat i England av brittiska garvat läder. Vi föll främst för det naturfärgade lädret som kommer att åldras värdigt. Den ihoprullade necessären i detta läder med rött foder har sällan väckt sådant habegär och weekenden till London kommer snart att bokas in.  En annan spännande nyhet är märkets ytterplagg och kavajer där det i nuläget endast finns ett väldigt litet utbud online. Den av er som har vägarna förbi Drakes butik på Clifford Street i Londons Mayfair kan beskåda ett helt nyinkommet utbud av tweedkavajer och dubbelknäppta kostymer.

Annars är det just på accessoarfronten som Drakes sticker ut med tillverkning av slipsar i absolut världsklass. Varje höst och vinter brukar vi lyfta fram firmans ull eller kashmirslipsar men mest spännande i höst är deras printade sidenslipsar i dova mönster. Speciellt gillar vi mönstret som kallas Macclesfield och som är en av alla antika mönster i dova så kallade Madder- färger som Drakes lyft fram i höstens slipskollektion.

Drakes utbud av handgjorda halsdukar är även det av absolut världsklass och där har vi i höst återigen fastnat för ett printat mönster i form av deras Tiger Wool Scarf. Mönstret kommer från antika tibetanska mattor med tigermotiv på och printas och tillverkas i Italien av 70% ull och 30% siden för en mjuk och nätt känsla.Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta