Eidos Napoli SS/16 – ”La Casetta in Sabbia”

Vi tittar idag närmare på vårens kollektion och kampanj från amerikansk/italienska Eidos Napoli. Creative Director Antonio Ciongoli och fotografen Glen Allsop begav sig till ön Formentera för att dokumentera kollektionen döpt till "La Casetta in Sabbia".

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-02-22 10:51  |  Lästid: 3 minuter
Eidos Napoli SS/16 -

Namnet på vårens kollektion översätts till ”det lilla huset i sanden” och inspirationen kommer dels från ön Formentera där kampanjen är fotograferad men framför allt Gianni Castiglionis och hans fru Consuelo´s personliga stil. 

”Under research- och inspirationsperioden för kollektionen såg jag ett uppslag i Vogue Living av parets hem på ön Formentera. Huset som vi döpt till La Casetta in Sabbia har en inspirerande blandning av minimalistisk design och en bohemisk rustik känsla. Med inspiration från textilierna i bilderna skapades en Sportswear-kollektion för den resande mannen med ett öga för ovanliga mönster, unika tyger och en förkärlek för den dåtidens hantverk.

Gianni´s personliga stil inspirerar genom enkla men skräddade plagg med mjuka linjer och lyxiga materialval. Jag återkom hela tiden till vad jag definierar som den perfekta sommaruniformen för mig: En kostym i Solarotyg från Smith´s, en vit skjorta med mjuk krage, en virkad närmast svart slips och ett par svarta skor i grainskinn. Ett enkelt första intryck som sedan utvecklas i form av detaljer, passform och silhuett. Det är en uppfriskande påminnelse att världens bästa skrädderi ofta är enkelt men har både djup och karaktär.”

– Antonio Ciongoli, Creative Director Eidos Napoli

 

Eidos Napoli SS/16 -
Solarokostym med tyg från Smith´s Woollen.
Eidos Napoli SS/16 -
Avslappnad sportswear i flera lager.
Eidos Napoli SS/16 -
Avslappnat strandklädsel.
Eidos Napoli SS/16 -
Avslappnade och lediga plagg med tydlig textur.
Eidos Napoli SS/16 -
Detaljbild
Eidos Napoli SS/16 -
Badbyxor med unika prints.
Eidos Napoli SS/16 -
Mörkgrön jacka med diskret mönster.
Eidos Napoli SS/16 -
Kostym med långärmad pikétröja.
Eidos Napoli SS/16 -
Indigoblå plagg med flera olika strukturer och mönster.
Eidos Napoli SS/16 -
En fantastisk blandning av skräddat och ledigt i form av eleganta byxor med lite högre midja och en ledigare popoverskjorta.
Eidos Napoli SS/16 -
Som alltid finns det minst en smoking i varje kollektion från Eidos. Här i form av en dubbelknäppt modell i benvitt med sjalslag buren i ett ledigt sammanhang.
Eidos Napoli SS/16 -
Ljus kostym med ledig linneskjorta.
Eidos Napoli SS/16 -
Detaljbild på en kortare ytterjacka.
Eidos Napoli SS/16 -
Textur i materialen.
Eidos Napoli SS/16 -
Solnedgång på Formentera.

För er som varit sugna på Eidos konfektion en längre tid kan vi meddela att Marcus Malmborg som är agent för varumärket i Skandinavien inom kort får in delar av kollektionen till sitt Showroom på Strandvägen 7A. 

Marcus har sedan i höstas erbjudit Eidos måttsömnadstjänst vilket ni kunde läsa om här på Manolo

Marcus bokade nyligen in en Trunk Show i Göteborg 12-13 mars. Med sig har han utvalda delar av Eidos RTW, accessoarer från Stòffa och Christian Kimber och framför allt möjligheten att måttsy kavajer, byxor eller kostymer från Eidos samt skjortor från Bauer. 

Är man intresserad av något av detta bokar man enklast en tid via marcus@marcusmalmborg.com

 

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta