Eidos Napoli AW/15

Nästa varumärke på tur i vår bevakning av höstens kollektioner är en av våra största favoriter. Eidos Napoli har tagit branschen med storm och till glädje för oss svenskar kan vi meddela att varumärket redan i höst kommer att finnas tillgängligt på hemmaplan.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-09-28 07:20  |  Lästid: 3 minuter
Eidos Napoli AW/15

Eidos kollektion för hösten 2015 är döpt till The Correspondent och visades för första gången på Park Avenue Armoury under New Yorks modevecka förra året. Inspirationen kommer från andra världskriget och närmare bestämt Neapel 1943. 

”Det var då de allierade gick in i Neapel och tog tillbaka staden från tyskarna. Tillsammans med de allierade var fotografen och krigskorrespondenten Robert Capa, känd för att vara den enda fotograf som var med under stormningen av stranden vid Normandie på dagen D. Det är hans bilder som legat till grund för filmer som Rädda Menige Ryan m fl.” – Creative Director Antonio Ciongoli

Capa hade en fantastisk personlig stil och det var hans orädda attityd och krav på kvalitet som fick Antonio att känna att Capa vore en perfekt representant för varumärket Eidos. 

”Han var en person som älskade välsydda plagg och hade ett öga för detaljer men behövde samtidigt slitstarka och tåliga plagg i sitt arbete. Han kunde ses bära allt från eleganta tredelade kostymer till fantastiska lediga plagg.” 

Antonio Ciongoli kände att det var viktigt att hitta balansen i kollektionen. Inspirationen från militära plagg är enorm i modet överlag och även i Eidos kollektion men det finns få saker Antonio avskyr så mycket som fejkade militära kläder. Därför var det viktigt att hitta subtila detaljer så som en högre byxmidja, vidare byxsilhuett och hängslen för att återskapa känslan av perioden. 

Färgskalan och mönstren är mer återhållsam och går i klassisk khaki, grått, vinrött och blått med fokus på grövre tyger och mörka toner. 

För säsongen har Eidos samarbetat med Christian Kimber och tagit fram en rad olika skomodeller så som sneakers, loafers, lågskor och boots för säsongen.

Våra personliga favoriter är de skräddade inslagen i kollektionen där de höga byxorna med imponerande detaljnivå kombineras med exempelvis väst och kavaj i grova tredelade flanellkostymer. För er som är intresserade av företagets produkter kan vi meddela att vi kommer berätta mer om Eidos introduktion på den svenska marknaden senare under året. 

Vill ni ha mer inspiration från Eidos rekommenderar vi att ni tittar närmare på höstens kampanj som åter igen är fotograferad av Glen Allsop i hjärtat av Neapel.

 

Eidos Napoli AW/15
Tredelad kritstrecksrandig flanellkostym.
Eidos Napoli AW/15
Dubbelknäppt kostym med hög byxmidja.
Eidos Napoli AW/15
Grova rustika tyger i både kostymer som rockar.
Eidos Napoli AW/15
Flanellbyxor med dubbla plisséringar och hög midja.
Eidos Napoli AW/15
Ljus kostym med scarf.
Eidos Napoli AW/15
Ledigare inslag i form av mockajacka.
Eidos Napoli AW/15
Klassisk look inspirerad av mitten av förra seklet.
Eidos Napoli AW/15
Dubbelknäppt Glencheckrutig kostym.
Eidos Napoli AW/15
Otroligt elegant Smoking med sjalslag.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta