Edward Green lanserar webshop

Anrika skotillverkaren Edward Green från Northampton är ett företag som återkommer frekvent här på Manolo. Detta då man i vårt tycke producerar några av världens främsta och inte minst vackraste herrskor. Nyligen tog företaget ett historiskt kliv och öppnade sin egen webshop med ett minst sagt gediget utbud av modeller.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-10-21 09:55  |  Lästid: 3 minuter
Edward Green lanserar webshop

Sedan tidigare finns Edward Green att köpa i Sverige via Skoaktiebolaget, Linnégatan no.2 och nätbutiken Care of Carl som nyligen introducerade märket. Alla dessa aktörer har fortfarande möjlighet att producera så kallade butiksmodeller i ett eget utförande och har mottagits med öppna armar av skoafficinados i vårt avlånga land.

Vad är då den eventuella fördelen med att Edward Green valt att öppna sin egen webshop? I våra ögon är det dels att utbudet och tillgången på specifika modeller och make ups blir betydligt fler men även att sidan erbjuder en utmärkt inspiration då varje modell är vackert fotograferad i en rad vinklar. 

Utöver bilder beskrivs i detalj saker som nyans, antiquing, läst och modell samt vad skon kan tänkas att bäras till. Det som verkligen är roligt med en tillverkares egen hemsida är alla de modeller som återförsäljare inte har möjlighet att ta in. I detta fall ser vi exempelvis spännande lazyman-oxfords, versioner av kängor och udda modeller man inte haft tillgång till i butik utan MTO-påslag.

Prisnivån ligger i paritet eller något över de svenska butikerna så om det är en modell som finns tillgänglig i Sverige rekommenderar vi fortfarande att man besöker dessa återförsäljare då de trots allt tillhandahåller en personlig service och möjliggör för den här typen av kvalitetstillverkare på svenska marknaden. 

 

Edward Green lanserar webshop
Dubbla munkskon Westminister på den lite mejslade 888-lästen och i mockannyansen Tobacco Suede.
Edward Green lanserar webshop
Lazymanmodellen Kibworth i nyansen Burnt Pine.
Edward Green lanserar webshop
Ikonmodellen Dover som man vanligtvis ser i brunt eller svart kalvskinn erbjuds här i Tobacco Suede på den runda 202-lästen. (även översta bilden)
Edward Green lanserar webshop
Modellen Oriel är en så kallad Mock-brogue dvs en Wholecut med dekorationssömmar snarare än att skon består av flera olika ihopsydda delar.
Edward Green lanserar webshop
Detaljbild på skorna och den hårt mejslade 890-lästen.
Edward Green lanserar webshop
Austerity Broguen Beaulieu i Burgundy Antique Calf på den elegant rundade 82-lästen.
Edward Green lanserar webshop
Quarter broguen Berkeley i den lite udda nyansen Midnight Antique Calf som är en stålblå nyans som handpoleras upp till ett imponerande djup.
Edward Green lanserar webshop
Ekbarkgarvade sulor med svagt välvd midja återfinns på flera av skorna från Edward Green.
Edward Green lanserar webshop
Det tveklöst coolaste (och mest korrekta) valet till Smoking är ett par Operapumps. Här i form av modellen Edinburgh i patent leather.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta