Drake´s London hösten 2014

Det är ingen hemlighet att vi på Manolo har ett gott öga till brittiska accessoarspecialisten Drake´s London. För varje år som går lyckas firmans delägare och kreativa chef Michael Hill utveckla företaget ytterligare. Normalt sett handlar det om nya innovativa tyger och materialblandningar eller spännande tryck men i sen tid har han allt oftare kommit att addera nya produkter till Drakes utbud. Det handlar bland annat om stickat, väskor, kavajer och skor. Just skorna är något vi i dagens text skulle vilja lyfta fram tillsammans med företagets höstkollektion.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2014-11-17 11:56  |  Lästid: 3 minuter
Drake´s London hösten 2014

Redan för ett par år sedan valde Drake´s att låta göra en sko. Då var det en grov brogue i mocka med gummisula under egen etikett fast tillverkad av brittiska Sanders och i deras modell Olly. Ifjol hade de ett samarbete med premiumtillverkaren Saint Crispin´s. Nu i höst har de istället valt att släppa 4 modeller tillsammans med den ikoniska amerikanska skotillverkaren Alden. Michael Hill är mycket förtjust i mocka och valde att göra alla fyra modellerna i olika nyanser av materialet.

Det rör sig om en klassisk longwing brogue, en plain toe blucher, en ofodrad chukka boot samt Aldens ikoniska Indy boot. Det var väldigt otippat att bara göra modeller i mocka och vi hade nog förväntat oss åtminstone en i cordovan och i kalvskinn men tanken är att bidra till en välklädd men ledig stil som mocka verkligen möjliggör för. Drakes är fenomenala på att just avdramatisera en klädsel och få slipsbärande att se ledigt och bekvämt ut.

Skorna säljs endast i Drake´s egen butik i London men kan även skickas för den som så önskar om man mailar till dem. Priset är ca 5800 kr för samtliga modeller.

 

Drake´s London hösten 2014
Drake´s London hösten 2014
Drake´s London hösten 2014
Drake´s London hösten 2014

För inspiration i höst tycker vi att man kan ta del av Drake´s så kallade Look book. Detta inte bara för att vi som patriotiska svenskar är stolta över att de använder den svenska modellen Max Bergström utan för att de på ett bra sätt lyckas skapa en snygg vanlig stil. En stil som är klassisk och elegant utan att det känns krystat vilket det lätt kan göra med tanke på att accessoarerna var för sig kan vara ganska iögonfallande. Detta är just Drake´s styrka, förmågan att matcha. Det rör sig om färger, material och mönster som tillsammans skapar en snygg helhet.

 

Drake´s London hösten 2014
Drake´s London hösten 2014

När det kommer till våra favoriter ur kollektionen så är det som alltid de intressanta slipsarna som sticker ut i de lediga materialen tussah, ull, mohair och grenadineväv. De printade halsdukarna och näsdukarna i underbara mönster och färger bryter av en klädsel på det sätt som man har kommit att förknippa med just Drakes.

Sedan ett knappt år tillbaka äger Drake´s skjortfabriken Cleeve of London som tillverkar märkets skjortor. Här blandas klassiskt ljusblå, vita och randiga alternativ med rutiga i tartanmönster samt ledig chambray. I samband med höstens kollektion bytte Drake´s leverantör av kavajer och överrockar. Numera sys dessa plagg hos en av Italiens absolut främsta tillverkare. Det rör sig om en hel- eller halvkanvaskonstruktion med mycket handsömnad och mjukt snitt. Materialen består av klassiska brittiska tyger som donegal- eller fiskbenstweed, flannell och mollskinn. Stile Inglese, det bästa av två världar helt enkelt. Precis så som vi vill ha det!

 

Drake´s London hösten 2014
Drake´s London hösten 2014
Drake´s London hösten 2014
Drake´s London hösten 2014
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta