Drake´s AW/15

Vi tar upp vår bevakning av höstens kollektioner och beger oss till de brittiska öarna och närmare bestämt London. Det är accessoarspecialisten Drake´s som presenterar sin kampanj för hösten där man utöver slipsar och näsdukar i världsklass även inkluderat skjortor, kavajer och skor i utbudet.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-11-09 08:23  |  Lästid: 3 minuter
Drake´s AW/15

Höstens kollektion för 2015 från Drake´s är bland de bästa vi sett på många år. Klassiker som grenadine- och Madderslipsar finns kvar och kompletteras med företagets fantastiska näsdukar i ull/silkesblandning. Man arbetar vidare med sina skjortor som produceras i England av Cleeve som är en av de få kvarvarande skjortmakare i landet. Utöver de klassiska skjortorna har man tagit fram en riktigt fin Popover-modell som produceras i en borstad bomullskvalitet utmärkt för hösten. 

Kavajerna produceras i Italien hos en av landets främsta fabriker. Man har valt att satsa på grövre brittiska tygval så som Shetlandsull i blått, grönt och brunt, Gunclub-rutor i brunt och beige samt Kermit-grön Harris Tweed.

Framför kameran har man Jason Jules från Garmsville som enligt oss är en perfekt modell som skapar en modern och lekfull kontrast till det klassiskt brittiska. 

 

Drake´s AW/15
Drake´s Popovershirt som för hösten produceras i en borstad bomullskvalitet.
Drake´s AW/15
Fiskbensmönstrad Harris Tweed i grått med vit buttondownskjorta och virkad slips.
Drake´s AW/15
En helt fantastisk mörkgrön kavaj i Shetlandsull.
Drake´s AW/15
Fiskbensmönstrad mörkbrun tweed med en slips i silkesfoulard med handrullade kanter.
Drake´s AW/15
”The Menswear Uniform” brukar man benämna kombinationen av mörkblå kavaj och grå byxor då den är bland de mest klassiska och användbara som finns. Här med kavaj i Shetlandsull och grå flanellbyxor, ljusblå skjorta och randig slips.
Drake´s AW/15
Gunclub-rutig kavaj i ull med ull/silkesslips, flanellbyxor och loafers från företagets samarbete med amerikanska Alden.
Drake´s AW/15
Klassisk mörkblå Peacoat med röd kashmirmössa.
Drake´s AW/15
Lager på lager av ytterplagg, kavaj och stickat.
Drake´s AW/15
En showpiece i kollektionen är tveklöst den Kermit-gröna kavajen i Harris Tweed.
Drake´s AW/15
Mörkgrön version av Popover-skjortan.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta