Dofttips för sommaren

 |  Publicerad 2009-06-16 12:20  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312356

Trots att solen hittills främst lyst med sin frånvaro är det hög tid att välja sommardoft. Manolos doftskribent Mattias Keresztesi tipsar om parfymer för såväl sommaren i Sverige som semestern på varmare breddgrader.

Generellt sett passar lättare marina- och citrusdofter bäst för sommarens aktiviteter. En tydlig trend de senaste åren är att parfymhusen tar fram särskilda uppfräschade sommarversioner av sina bästsäljande eau de toiletter. Nedan kommer fem tips på bra sommardofter i lite olika stil. Och kom ihåg att inte använda parfym innan du ger dig ut på stranden då alkohol och andra ämnen kan ge pigmentfläckar på huden i solen.

Creed – Virgin Island Water
Lätt och sprudlande fräsch med ingefära, vit rom och mjuka noter av kokosnöt. Tänk tropisk semester och klarblått vatten. Minus för den höga prislappen på runt 2000 kronor.

Bild 312357

Gant – Summer
Livlig och glad sommardoft med kryddig karaktär. Efter en inledning av gröna äpplen, rosépeppar och japansk citron landar Gant Summer i välkända maskulina basnoter som vetivergräs. Okomplicerad, sportig och lätt att bära.

Bild 312358

Comme des Garçons – 8 88
Diskret, ren och tvålig doft med gröna inslag. Koriander, päron och saffran skapar tillsammans ett lågmält men exklusivt intryck. Bäst för svala sommarkvällar på stan.

Bild 312359

Hermès – Eau d’Orange Verte
Klassisk sommarcologne med uppfriskande och fruktig touch. Ingredienser som citron, mandarin och mango håller dig riktigt fräsch, men tyvärr inte särskilt länge då doften är rätt flyktig. Det givna valet inför en drink i solnedgången på hotellverandan i Cannes.

Bild 312360

Acqua di Parma – Blu Mediterraneo Fico di Amalfi
Doften av mogna, saftiga fikon minglar med syrliga och friska citrusnoter. Basnoterna mysk, jasmin och cederträ håller doften från att bli för sockersöt. Medelhavsidyll på flaska.

Bild 312361

Mattias Keresztesi, arbetar som handläggare i Europaparlamentet i Bryssel och driver doftbloggen monkeymanmatts.blogspot.com samt recenserar dofter på basenotes.net.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta