Detaljnivå: Personality Milano

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-11-23 14:36  |  Lästid: 2 minuter
Bild 313142

Lika stilfulla som funktionella. Det är svårt att överleva svensk vinter utan ett par snygga handskar. Manolo tittar närmare på Milanomärket Personalitys färgstarka modeller.
Bild 313143
En av de viktigaste delarna i processen bakom ett par handskar är utskärningen av lädret. Bättre tillverkare skär för att säkerställa lädrets kvalité, men också för att ge en noggrannare passform ut varje del för hand. Eftersom lädrets töjbarhet varierar beroende på läderkvalitén krävs det inte sällan separata utskärningsmallar för såväl den specifika storleken som för varje lädersort.

Bild 313144
Att handskarna sys för hand ger inte bara en gedigen känsla utan stärker dessutom följsamheten. Läder är ett levande material som förändras med tiden och minst genom att de utsätts för väta och kyla. Fördelen med handsydda sömmar är att de tillåter lädret att skifta något storleksmässigt utan att passformen förstörs.

Bild 313145
Handskar fyller inte bara en viktig funktion. Även stilmässigt sett har de ett väldigt starkt värde. Personlitys färgstarka mönsterkombinationer, där inköparen har stora variationsmöjligheter, gör detta till en ännu intressantare accessoar. Bärs med fördel i ytterrockens bröstficka om det blir för varmt.
Bild 313146
Handskarna är fodrade med kashmir, vilket håller händerna varma utan att bli svettigt. För att stärka komforten sys innerfoder som ett par separata handskar innan det fästs på insidan.

Bild 313147

Personalitys handskar säljs bland annat på Agassi och kostar 1595 kronor paret.

Tidigare produkter i artikelserien detaljnivå:
Sutor Mantellassi
Truzzi
Luigi Borrelli
Incotex
Boglioli K Jacket.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta