Designsamarbeten x 5

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-09-14 18:21  |  Lästid: 2 minuter

Bild 317340
Samarbeten mellan olika varumärken utgör knappast någon större revolution inom dagens modelandskap. Även om resultaten ofta är väldigt varierande är det spännande att se hur två märken kan påverka varandra. Här fem exempel.

Gloverall x Dover Street Market
För den som är ute efter en färgglad duffel har brittiska Gloverall tillsammans med välkända Londonbutiken Dover Street Market tagit en duffel i sju olika färger. Kommer att finnas till försäljning i mitten av denna månad till priset av 310 pund. (Via Samarbetet med amerikanska klädkedjan GAP och franska butikskonceptet Colette har bland annat resulterat i dessa fingervantar som pryds av vad som skall föreställa en typisk fransk mustasch. Finns även en amerikanska version med motsvarande mustasch i brunt.

Bild 317341

Oliver Peoples x Nom de Guerre
Oliver Peoples tillverkar sedan tidigare glasögon åt Paul Smith och Kris Van Asche. Nytt för säsongen är ett par limiterade glasögon för New York-baserade märket Nom de Guerre.

Bild 317342

Our Legacy x Gram
Få lär ha missat samarbetet mellan Our Legacy och Gram. Modellen kallas 378g och är gjord av vaxad bomull från British Millerain som bland annat har Barbour som storkund. Även Nike skall släppa en sneaker i samma material. Our Legacys skor kommer i tre olika färger och finns bland annat att köpa i Très Bien Shops nätbutik för märket.

Bild 317343

Surface to Air x Justice
Designkollektivet Justice to Air har tillsammans med franska musikduon Justice tagit fram en kollektion bestående av tre olika läderjackor och två jeansmodeller som nu finns att köpa via märkets hemsida.

Bild 317344
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta