Den osynliga strumpan

Olof Enckell  |  Publicerad 2010-06-06 14:30  |  Lästid: < 1 minut
Bild 314144

Få accessoarer kan förstora en genomtänkt klädsel så som fula strumpor. För sommarhalvåret är det i många fall bättre att helt skippa strumporna. Eller satsa på de osynliga ankelstrumporna.

Kombinationen välklädda läderskor till strumplösa ben har tveklöst fått fäste senaste säsongerna. För lätta mockasiner och sneakers känns inte steget särskilt långt till att kasta strumporna, men designers som Thom Browne har även öppnat för kombinationen till rejälare full grain-brogues.

Många tänker skoskav. Och det är kanske inte att rekommendera att gå in nya tunga läderskor utan strumpor. Men det finns faktiskt ett alternativ, låga ankelstrumpor, som skyddar mot skavsår utan att synas. Inte minst lämpliga för den som har varma fötter som svettas mycket.

Problemet med denna strumptyp är att hitta en modell med rätt passform och snitt. För i många fall är de något för högt skurna och syns ovanför skons kant vilket motverkar hela syftet. Ett tips är att faktiskt gå ner en storlek så att de sitter lite mer fotnära och precis täcker hälpartiet. För vad som inte syns finns inte.

Falke Invisable Step Socks (Asos.com)

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta