Den mellanblå skjortan

Den ljubslå skjortan nämns ofta som skjortgarderobens hörnsten. Med all sin rätt. Men det finns också anledning att variera sig. I dagens artikel slår Manolo ett slag för mellanblått.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-02-01 18:52  |  Lästid: 2 minuter

Senaste säsongerna har ofärgade denim- och chambrayskjortor varit ett relativt vanligt inslag till kavaj- och i viss mån även kostymmodet. Den grova ytan och mörkt blåa färgen skapar en spännande kontrast till kavajen och ger ett klart ledigare uttryck än en klassisk skjorta i exempelvis twill eller poplin-kvalité. Den som vill åt lite av samma känsla utan att det blir för ledigt bör titta på en skjorta i mellanblå nyans.  

Även om de kan framstå som ganska lika så är skillnaden med en mellanblå kontra en ljusblå skjorta ofta ganska stor. Om den ljusblå och i synnerhet vita skjortan upplevs som väldigt korrekt så blir en mellanblå lite sportigare och mindre formell. Utgå gärna från en modell i ett något melerad tyg, vilket ger skjortan ett helt annat djup. Snyggt till en marinblå kostym med mörkare slips. Nedan följer några exempel.

 

Finamore
Barba Napoli
Ermenegildo Zegna
Brioni (Mr Porter)
Luigi Borrelli (Shopthefinest.com)
Föredömligt matchad med mörkblå kostym och stickad slips. Foto: The Sartorialist.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta