Della Ciana, lyxigt stickat

Om vi svenskar generellt har en väldigt funktionell syn på stickade plagg så är synen helt annorlunda i södra Europa. Vandra runt i valfri italiensk stad och du kommer se en uppsjö av lyxiga kashmirtröjor elegant virade runt halsen. Något som inte minst avspeglar sig i alla fantastiska italienska tillverkare av stickat. I dagens artikel har Manolo spanat närmare på Perugia-baserade Della Ciana.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-07-04 11:21  |  Lästid: 2 minuter

Perugia och regionen Umbrien är vid sidan av Della Ciana även hemvist för kashmirspecialister som Brunello Cucinelli och Cruciani. Della Ciana, som grundades av Carlo Della Ciana 1978, är långt ifrån lika känt som tidigare nämna namn, men har nått stor framgång på framförallt den inhemska och amerikanska marknaden.  Carlo lärde sig yrket av sina föräldrar som ägde en mindre ateljé för produktion av stickat. Idag producerar märket cirka 300 000 plagg per år med fokus på kashmir. Alla plagg produceras i Umbrien, som har en djup rotad tradition av just stickat, vilken sträcker ända tillbaka till Etruskernas tid.

Stilen är väldigt avskalad med sobra färger där de lyxiga materialen står i fokus. Spana framförallt in känsla för att kombinera lager på lager.

    

 


Smakprov på märkets kommande höstkollektion


Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta