Christian Kimber lanserar ny hemsida

Så här i ledigare sommar- och semestertider när randsydda och dressade skor kanske känns fel så tänkte vi tillägna dagens artikel till Christian Kimber. Vi har flera gånger visat Christians produkter i fredagsinspirationen men aldrig egentligen presenterat varumärket närmare.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2015-07-16 09:49  |  Lästid: 4 minuter
Christian Kimber lanserar ny hemsida

Förra veckan lanserade han en hemsida och vi vill i samband med detta passa på att presentera Christian Kimber som en modern stilikon och inspiratör.

Christian har kommit att bli en god vän till oss då vi träffats en hel del de senaste åren. Det är också ett intressant faktum att vägarna korsas när man har gemensamma intressen och värderingar även om det är en bra bit mellan Sverige och Australien där Christian Kimber bor och verkar idag. Han är ursprungligen från London där han började sin karriär inom herrmode direkt efter sina studier. Otaliga gånger besökte han i unga år Savile Row och intresset för en klassik stil började utvecklas.

2011 valde han att flytta med sin flickvän till Melbourne i Australien och i tre år jobbade han som inköpare för butikskedjan Henry Bucks där han byggde upp ett globalt nätverk inom herrmode och det vi ofta kallar #menswear. Tanken att starta något eget fanns där hela tiden och Christian som är en kreativ själ valde att satsa på skodesign samt näsdukar med egendesignade motiv. Det tog sakta men säkert fart och han lämnade sitt jobb som inköpare förra året och arbetar numera heltid med det egna märket.

Redan i vintras lanserade han en skokollektion åt det mycket intressanta konfektionsmärket Eidos Napoli. Dessa skor kommer ut till försäljning nu efter sommaren och kollektionen ser riktigt intressant ut.

 

Christian Kimber lanserar ny hemsida
Christian under Eidos Napolis presentation av hösten 2015 på NYFW.

När Christian började med sitt varumärke bestod utbudet av loafers, ett par boots samt näsdukar. Näsdukarna printas för hand i Italien utifrån mönster som Christian ritat och som avser hans tolkning av olika städer han besökt (vi hoppas snart på att Gothenburg pocket square skall lanseras…). Skorna tillverkas i Spanien samt i Italienska Toscana och håller en mycket hög klass i förhållande till pris. Hans trainers och sneakers görs exemplevis hos samma producenter som gör skor åt flera av världens främsta lyxmärken.

    

Christian Kimber lanserar ny hemsida
Klassiska sneakers av hög kvalitet men med intressanta inslag och detaljer.
Christian Kimber lanserar ny hemsida
Runners som representerar ett ledigt alternativ i skogarderoben.

En av de saker vi gillar med Christian är hans personliga stil vilken också präglar hans produkter. När det kommer till klassiskt mode som ändå är hans tidigare bakgrund är det lätt att det kan bli stereotypt på många sätt. Antingen blir det überklassiskt, gubbigt och konservativt, eller lite väl mycket italienskt lekfullhet och lite för mycket Sprezzatura. Christians stil är en hårfin avvägning av klassisk stil, lekfull elegans med moderna inslag. Hans produkter fungerar på samma sätt. Skorna är i flera fall ganska lediga och han matchar dem då gärna med mer dressade plagg för att skapa en intressant helhet.

Christian Kimber lanserar ny hemsida
Klassiska tasselloafers men med en diskret piping.
Christian Kimber lanserar ny hemsida
Nya lookbooken är riktigt snyggt producerad.
Christian Kimber lanserar ny hemsida

Den första svenska återförsäljare som tar in Christian Kimbers skor är Per Ljung i Malmö som får in dem efter sommaren. Annars är det endast någon enstaka butik i Sverige som har hans näsdukar för tillfället.

Vi spår Christian Kimber en lysande framtid även utanför de initierade kretsar där han är mycket välkänd idag. En rolig anekdot kom från Greg som äger butiken No Man Walks Alone i New York. Han bar en näsduk från Christian Kimber på senaste Pitti Uomo och skrev på sin instagram att sällan trodde han att en näsduk kunde ha ett så stort symbolvärde. Det var som en biljett till ett hemligt sällskap. 

Han fick gillande nickar, kommentarer och tummen upp från massor av folk på mässan som kände igen tillverkaren.

Detta kan mycket väl vara början på något stort…

 

Christian Kimber lanserar ny hemsida
En näsduk från Mr Kimber kan ta dig långt på Pitti Uomo-mässan.
Christian Kimber lanserar ny hemsida
Christian Kimbers bröstnäsdukar är ritade av honom själv och producerade i Italien.
Christian Kimber lanserar ny hemsida
En stilikon och inspiratör som blandar klassiskt och nytt samt skräddat och ledigt.
Christian Kimber lanserar ny hemsida
Christian Kimber under Pitti Uomo 87 i Januari.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta