Cherchbi, Made in Walsall

För alla som gillar slitstarka tweedtyger och robusta läderaccessoarer är det hög tid att spana in brittiska Cherchbi. Det relativt unga märket har med principfast tro på brittiskt läderhantverk skapat en kollektion accessoarer som verkligen andas kvalité och modern anglofil design.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-10-03 09:11  |  Lästid: 2 minuter

Det som kanske framförallt för Cherchbi intressant är märkets egenutvecklade tweedtyg. Själva ullen kommer från Herdwick-får, som lever i Storbritanniens tuffaste bergsklimat och vars ull länge ansetts för grov för att använda. Men efter fyra år lyckades Cherchbi i samarbete med brittiska spinnerier och väverier skapa Herdwyck No. 10, ett slitstarkt och rufft tweedtyg. Själva ullen som används kommer från Cumbria, medan garnerna spinns i Donegal Irland för att sedan vävas i Wales och slutligen finisheras i Galashiels Skottland samt Oldham England där tyget får sina vattenavvisande egenskaper.

Själva väskorna tillverkas i en ateljé i Walsall, West Midlands, ett område känt för sitt läderhantverk. Det barkgarvade lädret kommer från Joseph Clayton i Chesterfield och schweiziska Riri förser märket med dragkedjor, medan Abbeyhorn i Lancashire gör horn-knappar för ryggsäckarna. Nyligen lanserade Cherchbi även ett samarbete med merinoullsspecialisten John Smedley, bestående av två väskmodeller samt ett iPad-fodral. Nedan följer ett litet urval av märkets kollektion.

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta