Butikstipset – Lissom + Muster

Då och då tipsar vi om lite olika butiker som vi tycker förtjänar ett omnämnande här på Manolo. Det kan vara alltifrån webbutiker till butiker i Sverige som sticker ut lite extra. Idag vill vi presentera Lissom & Muster som är en aktör som kanske inte är speciellt känd med som med sin genuina känsla och fina utbud av produkter är riktigt intressant.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2015-10-15 09:51  |  Lästid: 3 minuter
Butikstipset – Lissom + Muster

Mycket att det mode vi brukar visa upp här på Manolo är ganska dressat och har ofta sin utgångspunkt i det skräddade och handgjorda. Personligen kan jag tycka att det är trevligt att klä upp sig och att både kostym, kavaj och slips är trevligt att bära. Lika trevligt är det dock att på helger och semestrar klä sig lite ledigare och rustikare. Speciellt så här på hösten känner jag själv att det är skönt att klä sig varmt och bekvämt och att vara ute i naturen, besöka sommarstället och att inte störas av vädrets makter. Att klä sig snyggt men ledigt och funktionellt är också en konst och inte alltid helt självklart. Så här års rekommenderas därför att se över garderoben och kika efter bra ytterplagg, koftor och tröjor i ull, denim, kängor, mössor, sköna skjortor och vantar.

Butiken Lissom + Muster i Manchester är en mycket bra butik denna typ av lite ledigare men ändå snyggt mode. Många av oss kanske inte har vägarna förbi den trevliga butiken på 14 Tib lane i centrala Manchester och får hålla tillgodo med den deras webshop. Där har de ett riktigt bra utbud av produkter som passar både den stilmedvetne och den kanske lite mera trendkänsliga kunden. Om man skall döpa utbudet och profilen hos denna butik så rör det sig om mindre menswear och Pitti Uomo och mer lyxigt heritage och klassiskt brittiskt. Fokus ligger på hantverk och många av de märken som säljs är nischaktörer som specialiserat sig på just en kategori av varor. Ägaren beskriver utbudet som tidlöst och att produkterna bygger på traditionella hantverkstraditioner och har en naturlig lokal förankring. Han syftar med detta på de stickade varorna i skotsk ull, vaxade jackor från Lancashire, boots och skor från Northamptonshire, siden från Chesire, walesiska filtar, ull från Yorkshire och väskor från Cumbria. Varorna skall hålla längre och åldras vackert med tiden.

Det är främst kläder och accessoarer som förs men även lite grooming, inredning, pennor, papper och glasögon finns att hitta.

Några av de märken som säljs är Alfred Sargent, Alice Made This, Daines & Hathaway, Filson, Larke Optics, Mackintosh, Marwood, Private White VC, Sunspel, AJOTO mfl.

 

Butikstipset – Lissom + Muster
Väska från Chapman.
Butikstipset – Lissom + Muster
Ytterplagg från Filson.
Butikstipset – Lissom + Muster
Rock från Private White V.C.

Det finns ett par intressanta samarbeten som företaget gör med kända tillverkare och där det alltså finns möjlighet att köpa en helt unika produkt framtagen av de stilkunniga ägarna bakom butiken. Vid sidan av detta är företagets egen Private Label med främst stickade brittiska plagg väl värd att undersöka.

Undertecknad blir som Göteborgare lite extra stolt över att ägaren till Lissom + Muster håller vår kära stad som sin favorit och ofta besöker den svenska västkusten. Kanske håller vi ihop då Göteborg och Manchester har många gemensamma nämnare…

 

Butikstipset – Lissom + Muster
Skor från Alfred Sargent för butiken. (även översta bilden)
Butikstipset – Lissom + Muster
Tvål från D.R Harris.
Butikstipset – Lissom + Muster
Glasögon från Larke Optics.
Butikstipset – Lissom + Muster
Slips från Marwood.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta