Butikskollen – Spiga 3

Denna vecka vill Manolo lyfta fram butiken med det italienskklingande namnet Spiga 3 i Göteborg. Butiken är egentligen inte ny utan är en vidareutveckling av Kungsgatan 9b som har flyttat till en större och mer central adress på Trädgårdsgatan ett stenkast från Arkaden.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2013-05-01 15:13  |  Lästid: 2 minuter

Namnet på butiken kommer från smått magiska gatan Via Della Spiga i Milano vilken utgör själva epicentret för uritalienskt lyxmode. Ägaren Jonas Ericsson har en lång bakgrund och gedigen kunskap när det kommer till att arbeta med just italienska märken och tillverkare. Själva utbudet är något mera uppklätt än Jonas tidigare koncept utan att bli stelt. Elegant men ändå casual som han själv uttrycker det.  Det finns flera italienska högklassiga tillverkare och ännu fler tillkommer nu i höst. Vi råkar veta detta efter att ha sprungit ihop med Jonas på Pitti Uomo då han gjorde en rad intressanta inköp inför hösten. Lite extra spännande tycker vi att det är med det stora utbudet av konfektion från Boglioli och Lardini som bara de i sig motiverar ett besök.

Varumärken: Altea, Boglioli, Dondup, Drumohr, Eleventy, Finamore, Geremia, Glanshirt, Lardini, Poggianti, PT05, Tagliatore mfl.

Öppettider: Måndag-fredag 11-18. Lördag 11-16

Hemsida: www.spiga3.se

Foto: Andreas Weinås.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta