Butikskollen – Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-03-25 09:25  |  Lästid: 3 minuter

Lund&Lund är som ni förstår inte nya när det kommer till att förse männen i huvudstaden med kvalitetskonfektion. Med ett skoutbud av brittiska Church´s som bas, skjortor från neapolitanska Barba och inte minst deras ledigare linje ”Dandylife”. Man har även för säsongen tagit in den lilla aktören Fralbo som likt Barba producerar fantastiskt fina italienska skjortor med en rad handmoment.

På kostymsidan är det som butiken verkligen spänner musklerna. Ett imponerande utbud av kostymer med full kanvas-konstruktion från erkända tillverkare som Corneliani, Mabro, Eduard Dressler, Belvest och Brunello Cucinelli. Den sistnämnda är det kanske mest spännande då Lund&Lund är ensamma i Sverige med att sälja kashmirkungens produkter. 

Bland accessoarer hittar vi bl a trevliga bälten från Anderson, stickat från Johnston´s of Elgin och slipsar från Borrelli Napoli. 

 

Lund & Lund (Sturegatan 12, Stockholm)

Öppetider: Mån-fre 9:00-18:00. Lör 10:00-15:00. Sön stängt.

Kläder & accessoarer: Anderson´s, AD56, Barba Napoli, Belvest, Borrelli, Breuer, Brunello Cucinelli, Chrysalis, Corneliani, Eduard Dressler, Favourbrook, Fugato, Germano, Grand Sasso, Jaggy, Johnston´s of Elgin, L.B.M .1911, Mabro, Mackintosh, Monaco Cashmere, Montecore, Munro,  Pantherella, PT01, Stenströms, Sunspel, Xacus, Tateossian,

Skor: Church’s, Swims

Måttsytt: Belvest, Corneliani, Eduard Dressler, Fugato, Mabro, Munro

 

Butikskollen - Lund&Lund
En fantastisk regnrock från brittiska Mackintosh som försetts med tyg från Loro Piana ”Storm System”. En kombination av det bästa i två världar.
Butikskollen - Lund&Lund
Butikskollen - Lund&Lund
Häng med konfektion från bl a Belvest, Cucinelli och Fugato.
Butikskollen - Lund&Lund
Mjuk närmast okontruerad axel från Cucinelli.
Butikskollen - Lund&Lund
En blekt grön kavaj med svag ruta är kanske inte det första man förser garderoben med men ett fantastiskt trevligt inslag till mellangrå flanellbyxor och jeans.
Butikskollen - Lund&Lund
Här i ett härligt two-face tyg med glencheckruta.
Butikskollen - Lund&Lund
Nya kostymaktören hos Lund&Lund är italienska Fugato som erbjuder riktigt vassa kostymer från 7900kr och även en imponerande Made to Measure-service.
Butikskollen - Lund&Lund
Kostym från Fugato med mjuk axel och sydd kanvas för 7900kr. Notera den lilla nyckelpigan i slaget som representerar företagets fokus på miljö och hållbarhet. En ambition som är välkommen i textilbranschen.
Butikskollen - Lund&Lund
Eleganta tyger kombinerat med Barbas ledigare Dandylife-linje ger ett supertrevligt resultat.
Butikskollen - Lund&Lund
I skoväg är det framför allt anrika Church´s som gäller. Randsydda kvalitetsskor från Northampton.
Butikskollen - Lund&Lund
Flätade bälten i marinblått, vinrött eller mörkgrönt är ett perfekt sätt att skapa liv i en klädsel och fungerar till flera olika nyanser av skor.
Butikskollen - Lund&Lund
Dubbelknäppt från Cucinelli
Butikskollen - Lund&Lund
Kashmirstrumpor är ett trevligt inslag av vardagslyx och med rådande klimat är de bärbara en bra bit in i vår.
Butikskollen - Lund&Lund
Seven fold-slips från Luigi Borrelli. En elegant konstruktion som ger tyngd och fall till slipsen och som är fodrat av endast yttertyget som viks sju gånger.
Butikskollen - Lund&Lund
Butikskollen - Lund&Lund
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta