Butikskollen – Linnégatan no2

Utbudet av herrekiperingar i Göteborg är långt ifrån lika stort som i huvudstaden men det finns ett antal som håller fanan högt med en blandning av anrika produktspecialister och spännande nykomlingar. Senast var det Spiga 3 som vi besökte och denna gång begav vi oss till hjärtat av linnéstaden närmare bestämt Linnégatan no2.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-06-12 12:48  |  Lästid: 4 minuter

Butiken är i sammanhanget rätt ung och grundades 2010 av trion Roland Bech och bröderna Per och Martin Mivér. Trion har sedan starten aldrig ångrat valet att öppna butiken längst ner på Linnégatan runt hörnet från Järntorget i charmiga Linnéstaden.

”Alla vi tre älskar Linné med dess utbud av restauranger och barer och är enligt oss en stadsdel på frammarsch som bara blir mer och mer intressant i takt med att Göteborgs centrum växer” – Per Mivér, Butikschef.

Genom att arbeta långsiktigt med stort fokus på den lokala kunden har såväl utbudet av varor som verksamheten och omsättningen ökat under de snart 3 år som butiken funnits. Med en bas av konfektion från Ralph Lauren och Oscar Jacobson, accessoarer från norska Berg&Berg samt ett brett utbud av kvalitetsskor från Crockett&Jones har butiken även uppdaterat utbudet med norditalienska ytterplaggsspecialisten Herno och premiumskjortor från Barba Napoli. Nytt för våren är en tredje Italienare i form av Incotex; en av marknadens främsta byxtillverkare. 

Per berättar att från dag ett har fokus legat på att förmedla ett långsiktigt tänk med produkter som skall fungera och hålla i såväl stil som kvalitet över flera säsonger. Han poängterar även att de försöker att handplocka sina favoriter ur de mer välrepresenterade varumärkenas kollektioner vilket gör att det inte är ovanligt att butiken har produkter från t ex Oscar Jacobson eller Ralph Lauren som inte finns representerade hos alla andra återförsäljare. Istället för att locka kunderna med varumärken skall det vara produkterna och servicen som är avgörande för köp. 

”Det är viktigt att känna att det finns en röd tråd av prisvärdhet i butikens utbud oavsett om det rör sig om premiumprodukter som Herno, Barba och Crockett&Jones eller billigare alternativ som Eton och Berg&Berg skall kunden känna att de fått något bra för pengarna. Vi vill uppmuntra till ett val av kvalitet framför kvantitet där man kanske köper något färre men bättre produkter.”
Linnégatan no2 har ett brett utbud av Crockett&Jones från såväl Benchgrade som Handgrade serien.
Exklusiva skjortor från Barba Napoli med en rad handsydda moment.
Linnégatan no2 erbjuder en måttsömnadstjänst från Eton och Barba Napoli med en stor mängd tyger och kragar att välja på.
Kavajer och kostymer från Oscar Jacobson
Accessoarer från bland andra Berg&Berg och Ralph Lauren.
Handsydda flugor från POLO Ralph Lauren.
Avslappnad chambrayskjorta med mjuk cut away-krage från Etons ”Green Ribbon”.
Mångsidig fieldjacket från Herno för sommarhalvåret.
Tassel loafers i Cordovan från Crockett&Jones
Tunn vattenavstötande carcoat från Herno och kavajer från Oscar Jacobson.
Ett stort utbud av skovårdsprodukter från franska Saphir´s topplinje ”Medaille D´Or”.
Dofter och groomingprodukter från anrika brittiska Penhaligon´s.


Linnégatan No.2 (Göteborg)

Hemsidawww.linnegatan2.se

Öppettider: tisdag-onsdag 11-18, torsdag-fredag 10-18, lördag 10-16, söndag-måndag stängt

Varumärken: Berg & Berg, Barba Napoli, Eton, Hackett, Herno, Incotex, Johnstons of Elgin, Kent, Oscar Jacobson, Penhaligon´s, Polo Ralph Lauren, Saphir, TrueNYC.

Skor: Crockett & Jones, Warrior, Swims

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta