Butikskollen – Gabucci

Butikskollen går på allvar in i hösten 2013 och idag har vi tittat närmare på en av landets mest ambitiösa satsningar. Gabucci som levererat herrmode av högsta klass sedan 1994 på Smålandsgatan 2 flyttade nyligen till nya lokaler. Med 200 kvadratmeter fördelat på två våningar samt en mycket påkostad och välplanerad renovering har Gabucci ytterligare stärkt sin position som en av Sveriges och Nordens främsta inom herrmode.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-10-22 09:15  |  Lästid: 5 minuter

På Nybrogatan 14 i centrala Östermalm, bara ett stenkast från den gamla butiken slog Gabucci i månadsskiftet september/oktober upp dörrarna. Med arkitetduon Broberg & Ridderstråle har man verkligen hittat en perfekt balans mellan funktion och estetik. Butiken delas upp i två våningar där den övre fokuserar på det något mer avslappnade och är fylld med eleganta kavajer, dunjackor, kashmirtröjor och accessoarer. Den imponerande undervåningen är mer eller mindre helt avsedd till kostymavdelning och här samsas plagg från bl a Caruso, Attolini, Isaia och Belvest med det egna varumärket Gabucci. Även om Gabuccis högsta nivå varit skyhög i många år fick vi intrycket att man nu även hittat en större bredd av plagg och produkter som spänner över fler prisklasser men fortfarande följer butikens röda tråd. 

Vi fick chansen att ställa några frågor till Bob Tavakoli, grundare och ägare av Gabucci.

Grattis till den nyöppnade butiken. Hur gick tankarna när ni bestämde er för ny lokal?

I flera år har vi känt att den lilla lokalen har hämmat vår utveckling. Det har inte varit lätt att hitta något bra alternativ som är ”lagom” stor, inte för långt ifrån den gamla och med trevlig atmosfär. Till slut dök den upp och då var det inget att tveka på. 

Utöver de nya större och nyrenoverade lokalerna, vad finns det mer för spännande nyheter på Gabucci?

Vi har framför allt börjat komma igång på allvar med vår egen label ”Gabucci” som består av kostymer, kavajer och rockar. Två andra trevliga nyheter är märkena Aspesi och Fedelli. Det sistnämnda är absolut en av dem bättre kashmirproducenterna i Italien. Vi vill också fördjupa vårt samarbete med våra befintliga leverantörer som vi varit mycket nöjda med.

Vilken är er filosofi när ni väljer ut varumärken, plagg och produkter till butiken?

Vår filosofi är att arbeta med seriösa tillverkare av plagg producerade i Italien. Kläderna måste ha en bra passform och vi vill kunna erbjuda en bred tygkollektion. Kunden ska känna att han får den bästa produkten till det pris han betalar oavsett vilken prisklass han valt att lägga sig i.

Ni har drivit Gabucci sedan 1994, vilken är den tydligaste utvecklingen du sett i efterfrågan hos kunderna?

Svenska män är mer medvetna idag och efterfrågan är större på hög kvalitet. ”Made in Italy” är starkt och något kunderna vill ha. Jag tror sociala medier har haft en stor påverkan på svenska män, speciellt den yngre generationen och i synnerhet ”Gabucci-männen”.

Om du fick rekommendera tre saker som du är extra stolt över i butiken i nuläget, vilka skulle det vara?

Kunnandet och expertisen hos vår personal i alla kategorier oavsett om det rör sig om konfektion, skor eller MTM. Sen även vårt sortiment och inte minst den fina lokalen som Mats Broberg och Johan Ridderstråle har ritat åt oss.

 

X

Butikskollen - Gabucci
Ett av rummen på övervåningen
Butikskollen - Gabucci
Butikskollen - Gabucci
Nytt för säsongen är skjortleverantören Mazzarelli erbjuder extremt prisvärda skjortor med några få handsydda detaljer och tilltagna buttondownkragar.
Butikskollen - Gabucci
Fedelli Cashmere; En av italiens främsta kashmirproducenter.
Butikskollen - Gabucci
En annan nyhet är slipsproducenten Errico Formicula. Handsydda slipsar med seven fold-konstruktion tillverkade i samma fabriker som Borrelli för ca 900 kronor.
Butikskollen - Gabucci
Gabucci är ensamma i Sverige med Italienska Bontoni. Ett företag som anses vara bland de allra främsta inom finish i skovärlden.
Butikskollen - Gabucci
Butikskollen - Gabucci
Fantastiska scarfs med motiv av höstlöv.
Butikskollen - Gabucci
Rutiga och lediga kavajer i höstiga toner
Butikskollen - Gabucci
Avslappnat välklätt; ett signum för övervåningen på Gabucci.
Butikskollen - Gabucci
Nedervåningen är helt dedikerat till det skräddade med ett stort utbud av kavajer kostymer och rockar. Här i från Caruso.
Butikskollen - Gabucci
Ett hav av slipsar från anrika E.Marinella.
Butikskollen - Gabucci
Den egna linjen Gabucci som sys i Neapel innehåller flera modeller av kavaj, kostym och rock. Här i en okonstruerad dubbelknäppt kostym
Butikskollen - Gabucci
Mästarnas Mästare: Cesare Attolini – Världens kanske främsta konfektionskostymer.
Butikskollen - Gabucci
Dubbelknäppt rock från Isaia. Ett företag som fokuserar på en lite yngre tolkning av välskräddat herrmode.
Butikskollen - Gabucci
Rock från egna linjen Gabucci
Butikskollen - Gabucci
Gabucci erbjuder även ett mindre utbud av produkter från Loro Piana. Tröjorna i Babykashmir är något utöver det vanliga.
Butikskollen - Gabucci
Viloplats medan vänner, make eller kollegor provar kostym.

 

Gabucci (Stockholm) 

Adress: Nybrogatan 14, 114 39 Stockholm

Tel/Fax: 08-678 07 30

Hemsida: www.gabucci.se

Öppettider: Måndag – fredag 10-18, Lördag 10-16, Söndag Stängt

Varumärken: Alessandro Gherardi, Aspesi, Barba Napoli, Mazzarelli, Belvest, Boglioli, Caruso, Cesare Attolini, Doriani Cashmere, E. Marinella, Errico Formicula, Fedelli, Finamore Napoli, Gabucci, Gierre Milano, Herno, Incotex, Isaia,  Jacob Cohen, Loro Piana, Petronius 1926, 

Skor: Bontoni, Church´s

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta