Butikskollen – A.Marchesan

Sedan april förra året har Stockholm en ny samlingsplats för vintagefantaster när det kommer till tidlös och klassisk stil. Det är vintagesamlaren Alexander Marchesan som ligger bakom butiken A.Marchesan på Odengatan 74 i hjärtat av Vasastan.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2013-01-08 11:02  |  Lästid: 2 minuter

Alexander har i många år haft ett stort intresse för kvalitetsvintage och kvalitet samt en tidlös stil. Idén bakom en egen butik föddes efter en intervju med honom i SVD 2008. Sedan dess har han huserat på diverse vintagemässor i både Sverige och utomlands. Under ett år delade han även lokal med Grandpa på Kungsholmen. Nuvarande lokal uppfyller dock alla hans krav och erbjuder kunderna en unik känsla. En känsla som Alexander själv beskriver som att kliva in i en egen värld. Plaggen som säljs är en blandning av skräddarsytt och tidig konfektion från 20-60 talet med få undantag. Accessoarerna som förs är inte sällan nyare och från de bästa italienska, engelska och amerikanska tillverkarna. Butiken har även ett stort utbud av kvalitetshattar samt ett gediget utbud randsydda skor från de bättre tillverkarna. I lokalen har de även en egen ändringsskräddare för justeringar på plats. Inom kort planeras även att sy upp plagg på beställning och då initialt rökrockar. Allt som säljs är endast saker som han själv anser representerar god stil. Det är detta som ger butiken dess unika prägel.


Varumärken: Kvalitetskostymer och rockar inte sällan mått- eller skräddarsydda. Borsalino, Drakes, Turnbull & Asser, Marinella, Brooks Brothers, Allen Edmonds, Crockett & Jones, Church´s, John Lobb, Edward Green mfl.

Öppettider: Mån-Fre 11-19, Lör 11-17, Sön 12-16

Hemsida: www.amarchesan.se

  

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta