Businesskjortan

På skjortsidan är det tveklöst de ledigare alternativen som varit i fokus senaste åren. Märken som Slowear-gruppens Glanshirt har tillsammans med de stora skjorttillverkarnas casual-linjer gjort att den klassiska businesskjortan hamnat lite i skymundan. I dagens Manolo-artikel tänkte vi därför glömma allt vad plaggtvättat och button down heter.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-08-27 13:55  |  Lästid: 2 minuter

För när det kommer till businesskjortor är tveklöst klassiskt bäst. Blåvit-randigt, gingham och diskreta rutmönster står knappast för något banbrytande, men det finns också en anledning varför dessa mönster liksom de alla mest klassiska färgerna levt kvar. En snygg businesskjorta bör inte sticka ut för mycket utan bör andas diskretion med perfekt passform och hög kvalité på varje detalj. Från hur formen på kragen balanserar slipsknuten till hur lystern på tyget matchar kavajen.

För att ge lite inspiration för alla som vill uppdatera sin skjortgarderob för höstsäongen har Manolo valt ut några favoritskjortor som alla passar en modern skjortgarderob.

   

Napolitanska Isaia kan sina mönster. Här en elegant brunblå-rutig skjorta med vit botten. Snygg till såväl blå som grå kostym.
Svalt blåvit-randigt, Luigi Borelli
Lavendelfärgat från Brioni (Barneys)
Gingham-rutigt från Barba.
Sobert och snyggt från Ralph Lauren Purple Label.
Glencheck-rutigt är ett underskattat mönster i skjortsammanhang. Här från Fray (Braun Hamburg).
Snygg grön gingham-ruta från italienska Guy Rover (Barneys).
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta