Bröstnäsdukar med kontrast

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-03-27 21:41  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316873

På tal om kontraster. Jag har aldrig varit något större anhängare av enfärgade sidennäsdukar. Oftast känns de fantasilösa. Än värre till matchande slips då det genast blir utstuderat tråkigt. En enkel kontrasterande kant kan dock göra underverk.

Med ett antal inspirerande bröstnäsdukar går det verkligen att ta begreppet basgarderob till en helt ny nivå. En standardklädseln med vit skjorta och mörkblå blazer året om kan genom ett så enkelt medel som bröstnäsduken kännas nytänkande varje dag. Till och med den mest mönsterallergiska kan skapa spännande kombinationer med hjälp av bröstnäsduken. Här tre exempel:

Kilgour
Savile Rowskräddaren Kilgour får allt att kännas väldigt enkelt. Materialvalet framstår som naturligt självklart. Som att födas i schweizisk bomull, pärlemorknappar och ofodrade kavajer.

Bild 316874

Charles Tyrwhitt
Linnenäsdukar i andra utförandet är enfärgade och vita är onekligen inget det finns ett överflöd av. Charles Tyrwhitt har glädjande nog förstått fördelen med detta material och erbjuder ett mindre utbud av just linnenäsdukar på sin webshop.

Bild 316875

Turnbull & Asser
Det finns ett underbart avsnitt i den anglofila kultserien Jeeves & Wooster där överklasslyngeln Bertie Wooster tvingas slänga alla sina nyinköpta bröstnäsdukar för att inte göra sin personliga betjänt Jeeves allt för upprörd över det vulgära broderade initialer innebär. Vad han då tyckt om näsdukar prydda med herrekiperarens namn är omöjligt att svara på. Klart är dock att år 2008 sett betydligt större stilmässiga utsvävningar.

Bild 316876
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta