Brogues unleashed

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-07-13 21:55  |  Lästid: 2 minuter
Bild 317159

Varje mans garderob bör innehålla minst ett par brittiska brogues. Lika korrekta till kostym som snygg kontrast till ett par jeans. Här fem favoriter.

Crockett & Jones Clifford – Att betala 3500 kr för ett par skor kan framstå som mycket pengar, men som poängterats tidigare måste prislappen alltid sättas i relation till livslängden. Det här är det närmaste du kommer att köpa kärlek för pengar.

Church’s Chetwynd – Mer anglofilt än så här blir det knappast. En tidlös brogue som med sin mörka nyans av brunt är perfekt för den som för skovalet står mittemellan svart eller brunt.

Bild 317160

Tricker’s Bourton – Förser inte bara den brittiska kungafamiljen med skor i världsklass utan anlitas även av flera modeföretag för att sy deras skor, där bland Thom Browne. En stor del av produktionen är skor med något rejälare dubbelsula framtagna för en lantligare miljö. Skor som lätt kan uppfattas som något för klumpiga för kostym, men som på den brittiska landsbygden är svårslagna.

Bild 317161

Alfred Sargent Dartmouth – Det råder lite delade meningar kring Alfred Sargents skor. Främst beror detta på kvalitetsskillnanderna mellan märkets olika kollektioner. För Premier Collection används uteslutande kalvläder vilket med en prislapp runt 2500 kr gör dem till väldigt prisvärda skor i sin klass.

Bild 317162

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta