British Leisure Wear, Sunspel

Nu när värmen kommer allt närmare börjar det bli dags att införskaffa den perfekta pikétröjan och t-shirten. Några av de snyggaste och skönaste görs av brittiska Sunspel. Ett märke som nog i första hand förknippas med riktigt bra underkläder.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2012-05-10 13:22  |  Lästid: 2 minuter

Det börjar kännas som en upprepning men Sunspel har likt i stort sett alla andra brittiska tillverkare en anrik historia som tar sin start 1860. Det kanske största avtrycket på marknaden gjorde firman när de på 40-talet introducerade boxershorsten i England.

Det som i första hand kännetecknar Sunspel är deras fantastiska bomullskvaliteter. Firman lägger stor vikt vid att välja ut den absolut bästa bomullen och mycket av deras tyger vävs också i fabriken i Long Eaton utanför Nottingham. Sunspel jobbar med långfibrig egyptisk bomull och Sea Island bomull. Genom hela märkets historia har fokus legat på att utveckla och förbättra bomullstyger för att få så sköna och funktionella underkläder som möjligt. Detta ledde till att Sunspel 1958 tog fram något som de kallade cellular cotton och som är en tvärvävd bomullskvalitet med tydlig struktur och som idag blivit något av märkets signum. Numera tillverkas underkläderna i en fabrik i Portugal medan alla överdelar sys på gamla hederliga maskiner i fabriken i Long Eaton.

2005 såldes firman från ägarefamiljen Hill till London-duon Nicholas Brooke och Domenic Hazlehurst. Dessa två anlitade sen J.W Anderson som kreativ chef. Det är under hans regi som märket de senaste åren tagit steget i in modevärlden och på catwalken. Han jobbar utifrån god kvalitet men inte så flashigt. Det skulle kunnat sammanfattas som diskret lyx.

Det är inte för inte som man valde trendiga Shoreditch i London när firman öppnade sin första butik. Nyligen öppnade de även en andra butik i populära SoHo Resan firman har gjort de senaste åren har gjort att en rad kände modeskapare så som Paul Smith, Thom Browne och Kris Van Assche valt att släppa samarbeten med dem.

Vi har valt ut ett par av höjdpunkterna ur vårens sortiment nedan.

  


Riviera Polo Shirt


Sunspel i samarbete med Dr Martens
Akrivbild från märkets fabrik
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta