Bildreportage: Avslut

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-08-06 13:22  |  Lästid: 3 minuter
Bild 312597

Ett snyggt avslut är avgörande för helhetskänslan. Men valet mellan slag, uppvik eller ett helt slätt utförande är inte alltid helt enkelt. För att ge vägledning har Manolo satt samman tre outfits med tre olika avslut.

Cuff it up
Det enligt många bästa sättet att ge byxorna ett snyggt fall är att låta sy slag. Denna detalj kräver att stor vikt läggs vid att få till en bra längd så att slagen faller obehindrat. Ett tips för den som vill ha traditionell längd på sina byxor där byxorna når skornas klack är att låta bakre delen vara något längre än den främre för att den inte skall fastna i skornas plös. Likaså är det viktigt att byxvidden inte är för bred, vilket gör att slagen kan upplevas som klumpiga.

Bild 312598

Bild 312599
Kostym J.Lindeberg 3999 kronor, halsduk Sand 995 kr, skor (Italigente Venezia) och skjorta privat.

Italian Cropped
Det är många som tvekar inför korta byxben som precis når skorna. Ofta helt i onödan. Till en smalare byxvidd är en kortare längd ofta att föredra för att byxorna inte skall bilda fula veck i sin nedre kant. Dessutom ger det en något sportigare känsla som med fördel kan bäras utan synliga strumpor. Tänk dock på att inte bära allt för grova skor till denna typ av byxor vilket gör att byxorna kan upplevas som oproportionerligt smala.

Bild 312600

Bild 312601
Ytterrock Herno, byxor Raffaele Caruso (del av kostym), skor Santoni, , väska Second Hand, halsduk H&M. Samtliga kläder privat.

Heavy Brogues
Till denna typ av grova brogues är ett snyggt uppvik eller upprullning praktiskt för att balansera skornas bredd. Helst bör byxornas precis nå eller sluta något ovanför skornas övre kant för att riskera att vecka sig där byxorna når skorna. För ett par något mer uppklädda byxor rekommenderas slag till denna typ av skor.

Bild 312602 Bild 312603

Bild 312604
Halvfodrad tweedkavaj Sand 4295 kr, Jeans Nudie Average Joe Dry Dirt Organic (privata), Brogues Alfred Sargent 3195 kr (Nitty Gritty), skjorta Af Klercker 1200 kr, halsduk Atlas, näsduk Amanda Christensen, strumpor Af Klercker 250 kr, glasögon (Epos) privat.

Foto & produktion: Olof Enckell

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta