Bildinspiration: Dubbelknäppt

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-10-19 11:20  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312993

Elegant, välklädd och full med attityd. Efter att ha varit standardklädsel för övervintrade yuppies har den dubbelknäppta kavajen senaste säsongerna väckt nytt intresse. Men glöm trötta klubblazrar i säckig silhuett. Den dubbelknäppta kavajen skall sitta snortight.

Den dubbelknäppta kostymen är ett relativt svårburet plagg som ställer väldigt höga krav på silhuett och passform. En högt placerad knäppning är liksom en figurnära silhuett med smalt skurna ärmhål viktigt för att känslan skall bli rätt. Investera därför i en bättre kavajtillverkare som behärskar ett smalt snitt för att slippa behöva kompromissa med plaggets följsamhet eller form.

Axlarna får gärna vara något markerade, men absolut inte raka och stela, vilket för tankarna till yuppiekavajen modell 80-tal. Utanpåliggande fickor är en bra detalj för att avdramatisera plagget och ge en något ledigare känsla. Våga även använda kavajen separat till uddabyxor som jeans. Tänk på att välja en välbalanserad skjortkrage till de relativt vida slagen och inte minst slanka skor som ger ett snyggt avslut.

Bild 312994

Dubbelknäppt kostym Raffele Caruso (7950 kr / Gabucci)
Skjorta Truzzi (säljs bland på annat Hans Allde)
Slips Second Hand
Skor Santoni (privat)
Näsduk Luigi Borrelli (privat)

Foto: Olof Enckell

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta