Berluti våren 2014

Idag tittar vi närmare på en av de nyare premiumaktörerna på marknaden. Franska Berluti har i årtionden varit starkt förknippat med några av världens mest exklusiva skor. Modeller som av många närmast betraktas som konstverk. Sen hösten 2012 har företaget på allvar klivit in i konfektionsbranschen och lanserar i vår sin femte kollektion. Även om vi vanligtvis lever efter devisen- "Skomakare bliv vid din läst", så kan vi inte låta bli att se en seriös satsning i Berlutis exklusiva tygval, eleganta silhuetter och skräddade detaljer.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-04-28 09:29  |  Lästid: 3 minuter

Berluti ägs av konglomeratet LVMH och VD för företaget är ingen mindre än arvingen Antoine Arnault. Tillsammans med Berlutis Creative Director Alessandro Sartori har han startat en resa som förhoppningsvis skall placera Berlutis herrkonfektion i samma finrum som deras skor varit del av i många år.

Utöver företagets konfektion har de påbörjat en satsning på en skräddarsydd tjänst som innefattar närmare 25 olika plagg med allt från ytterrockar till chinos. För att uppnå högsta kvalitet på denna tjänst köpte Berluti nyligen upp den lilla ateljén Arnys i Frankrike som levererar ett hantverk av högsta kvalitet. 

Ambitionen är att företagets skräddarsydda tjänst i framtiden skall utgöra närmare 10% av verksamheten. 

När det kommer till vårkollektionen finns det flera röda trådar man kan se. Dels ljusa närmast tvättade toner av linne kombinerat med vita byxor i lediga tolkningar men även eleganta kvällsplagg i vinröda, mörkblå och lila toner av tunn ull. Kavaj- och byxsilhuetten är kort och smal med en skräddad känsla och andas lyx i såväl tillskärning som material. 

Kollektionen är självklart stylad med företagets fantastiska handmålade väskor och skor.

Berluti säljs i nuläget inte på svensk mark så vill man titta närmare på plaggen, skorna eller accessoarerna rekommenderar vi en weekend till Paris och företagets flaggskeppsbutik på 26 Rue Marbeuf, ett stenkast från Champs-Élysées.

Berluti våren 2014
Vitt och dubbelknäppt.
Berluti våren 2014
Ledig fransk bohemkänsla.
Berluti våren 2014
Berluti våren 2014
Berluti våren 2014
Berluti våren 2014
Vita byxor och en kort sportig jacka i klarare färg.
Berluti våren 2014
Berluti våren 2014
Djupt vinröda och lila toner i eleganta snitt.
Berluti våren 2014
Klarblå kostym
Berluti våren 2014
Sober och sofistikerad dubbelknäppt kostym.
Berluti våren 2014
Berluti våren 2014
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta