Berg & Berg AW/15

En av våra absoluta favoriter när det kommer till att krydda garderoben med prisvärda accessoarer är norska Berg & Berg. I höst släpper företaget en rad nya produkter och vi har tittat närmare på dessa.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-10-12 09:52  |  Lästid: 3 minuter
Berg & Berg AW/15

Företaget Berg & Berg har varit ett naturligt inslag på Manolo sen 2009 och det beror framför allt på att man sen starten kombinerat ett väldigt smakfullt designspråk med ett i sammanhanget lågt pris. Vi vill påstå att det är få om ens någon som erbjuder trevligare slipsar med handrullade kanter, sobert mönster och lättmatchade färger för under 700 kr. 

Konstruktionen på företagets slipsar är vanligtvis relativt enkel i form av 3- eller 4-fold med foder men det ger också en väldigt stabil knutegenskap, särskilt på slipsar i silke. Prispåslaget för att få handrullade kanter och ett ofodrat avslut är så lite som 95 kr vilket får ses som väldigt överkomligt. Det skall dock nämnas att det endast är en detalj (om än något vi älskar) och inget som gör slipsen bättre eller sämre rent funktionellt. 

I höst slår man på stort med slipsar i 100% kashmir som trots det exklusiva materialvalet stannar under 800 kr. 

 

Berg & Berg AW/15
Höstslipsar med handrullade kanter från Berg & Berg.
Berg & Berg AW/15
Kashmirslips med 4-fold konstruktion och handrullade kanter för 795 kr.
Berg & Berg AW/15
Printat silke med handrullade kanter.

En annan produkt som alltid varit starkt förknippad med Berg & Berg är deras scarfs. Höstens kollektion är inget undantag och erbjuder allt från prisvärd ull till lyxig kashmir.

 

Berg & Berg AW/15
Ullscarf i ljusbrunt.
Berg & Berg AW/15
Kashmirscarf med så kallad Zibellino-finish.

En ny produktgrupp man valt att lansera är en serie skjortor. Det rör sig om en smal men inte tight passform med buttondown och Cutaway-krage i klassiska färger som vitt, blått och rosa. 

Skjortorna produceras i Toscana och ligger på strax under 1 400 kr. 

Berg & Berg AW/15
Mjuk och fin buttondownkrage på Berg & Bergs bengalrandiga skjorta.
Berg & Berg AW/15
Denimskjorta med cutawaykrage.

Nästa stora produktnyhet är byxor. Med ett liknande koncept i såväl passform som färgskala har man tagit fram en rad byxmodeller producerade i Neapel med väldigt rimlig prisnivå. Det rör sig om tvättad bomull, klassisk flanell samt smalspårig manchester. 

 

Berg & Berg AW/15
Smalspårig manchester i beige.
Berg & Berg AW/15
Klassisk grafitgrå flanell.

Man har självklart mängder med mer produkter så som en utökning av satsningen på stickat så vi rekommenderar definitivt ett besök för såväl inspiration som köp. 

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta