Bästa budgetköpen – Velasca Milano

Vi fortsätter artikelserien med tips på kvalitetsprodukter i den lite lägre prisklassen. Idag tittar vi åt en av de italienska aktörerna i skoindustrin som satsat på kvalitativ konstruktion i vettiga material och framför allt god design. Velasca Milano heter tillverkaren och idag lyfter vi fram våra personliga favoriter från företaget.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-01-26 11:44  |  Lästid: 3 minuter
Bästa budgetköpen - Velasca Milano

När det kommer till instegsnivån på kvalitetsskor (eller traditionellt konstruerade herrskor som vår frilansskribent Jesper Ingevaldsson brukar benämna dem) är det självklart så att kvalitet kostar. En vettig konstruktion i all ära men om man tummar för mycket på de ingående materialen kommer omsulningsmöjligheten vara ointressant när lädersulan är slut. Vi skrev faktiskt en reflektion om just problematiken med billiga kvalitetsskor under förra året som kan vara värd att ha i beaktning.

Personligen brukar vi rekommendera att snegla åt skor i mocka och med gummisula när det kommer till billigare kvalitetsskor. Även om det finns kvalitetsskillnader även inom dessa material blir de klart mindre framträdande än exempelvis kalvskinn där finishen på billigare skor sällan håller högre klass.

Skillnaden mellan en ekbarkgarvad lädersula av hög kvalitet mot de billigaste alternativen är om möjligt ännu större medan exempelvis gummisulor från Dainite och Vibram ofta är i samma utförande på skor i 3 000 kronors klassen som i 10 000 kronors klassen. 

Åter till Velasca Milano. Företagets skor produceras i Italien och till största del i en Blake/Rapid-konstruktion som är erkänt bra och gör det enkelt att sula om skorna när sulan är utsliten. Prisnivån ligger på ca 1 600 kronor och uppåt beroende på modell. 

Vi har valt lite olika favoriter ur utbudet. 

Saccent

 

Bästa budgetköpen - Velasca Milano
Mockabrogues av modellen Saccent med slitstark gummisula från Vibram.

 

Giacalustra

 

Bästa budgetköpen - Velasca Milano
Svarta klassiska oxfords är en modell som alla män bör ha i garderoben men kanske inte används så ofta. Då kan det vara värt att välja ett prisvärt alternativ i den lägre prisklassen.

 

Trombee

 

Bästa budgetköpen - Velasca Milano
Tasselloafers i mellanbrun mocka tillhör mina personliga favoriter ur skogarderoben. Här för under 2 000 kronor.

 

Piaseròn

 

Bästa budgetköpen - Velasca Milano
Plain toe Blüchers är en modell som är hopplöst populär i Italien och som ofta bärs tillsammans med kostym.

 

Artista

 

Bästa budgetköpen - Velasca Milano
Klassiska Chukkaboots i mörkbrun mocka.

 

Ciappacan

 

Bästa budgetköpen - Velasca Milano
Velasca har gjort en egen tolkning av Belgian loafers med en lite mer robust känsla och Blake Rapid-konstruktion. En modell jag själv äger och bar flitigt under sommarhalvåret 2015.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta