Bästa Budgetköpen – Suitsupply

Sista artikeln i Bästa Budgetköpen för året handlar om holländska Suitsupply som tagit herrmodevärlden med storm och på några få år expanderat enormt mycket i såväl Europa som USA. Företaget har specialiserat sig på framför allt prisvärda kostymer, kavajer och ytterrockar.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-12-28 10:16  |  Lästid: 3 minuter
Bästa Budgetköpen - Suitsupply

Det finns många företag som specialiserar sig på billiga kostymer. Vad som skiljer Suitsupply åt i vår mening är att man faktiskt lyckats uppnå en förvånansvärt bra snitt, design och kvalitet till det minst sagt överkomliga priset. Estetiken påminner mer om tillverkare inom klassiskt herrmode än budgetkedjornas alternativ som ofta är mer influerade av rådande trender och catwalkmode.

Suitsupply arbetar med flera av de främsta väverierna på marknaden så som Vitale Barberis Canonico, Ormezzano, E Thomas och Carlo Barbera i Italien. Man har lyckats genom enorma volymer och en produktion i Kina lyckats pressa priserna till en extremt konkurrenskraftig nivå sett till vad man får.

En annan stor fördel med företaget är deras webshop som erbjuder gratis frakt och retur samt öppet köp vilket minimerar risken för felköp av storlekar. Företagets plan att öppna fysisk butik i Sverige, närmare bestämt Stockholm finns kvar men har skjutits på då man inte lyckats hitta rätt lokal. 

Kostymerna startar på 2 699 kronor vilket är klart över budgetkedjorna men också med en helt annan kvalitet och framför allt estetik. Även om man skall vara fullt medveten om att man inte får en 10 000krs-kostym för en tredjedel av priset så ser produkterna klart dyrare ut än de är. 

För den som är ute efter en baskostym till student, nyårsfest eller arbetsuniform men inte har möjlighet eller ambition att lägga mer än 3000-5000 kronor är Suitsupply enligt oss förmodligen det främsta alternativet. Även Smoking som kan vara svårmotiverat att lägga stora summor på sett till den begränsade användningen kan vara värt att överväga för runt 3 500 kronor.

Det skall också sägas att företaget även säljer två premiumlinjer i form av Jort och La Spalla där man erbjuder en full kanvas-konstruktion och de mest exklusiva tygerna för ca 8 000 kronor per kostym. Dessa kollektioner är inte mindre prisvärda men kanske inte kan klassas som budgetköp. 

Kostym av modellen Lazio

 

Bästa Budgetköpen - Suitsupply
Tvåknäppt blå kostym i ull från Vitale Barberis Canonico. Perfekt som första kostym om man har begränsad budget.

 

Kostym av modellen Washington

 

Bästa Budgetköpen - Suitsupply
Grå fiskbensmönstrad kostym av modellen Washington som kännetecknas av spetsiga slag och en lite mer uppbyggd axel.

 

Kavaj av modellen Hudson

 

Bästa Budgetköpen - Suitsupply
Kavaj i modellen Hudson med ull från väveriet Ormezzano. Ett avslappnat val för endast 2 399 kronor.

 

Ytterrock i Casentino

 

Bästa Budgetköpen - Suitsupply
En ytterrock i senapsgul Casentinoull är kanske inte det mest lättburna men ett lite intressant och utstickande alternativ i höstmörkret.

 

Ytterrock i Ull/Kashmir

 

Bästa Budgetköpen - Suitsupply
Dubbelknäppt rock med spetsiga slag i en blandning av ull och kashmir från väveriet E Thomas.

 

Smoking med spetsiga slag

 

Bästa Budgetköpen - Suitsupply
Smoking i svart ull från Vitale Barberis med spetsiga slag för 3 599 kronor. (även översta bilden)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta