Bästa Budgetköpen – Shirtonomy

Idag är det dags för nästa tips på prisvärda kvalitetsprodukter i vår serie Bästa Budgetköpen. Det är det svenska skjortmärket Shirtonomy som specialiserar sig på måttsydda skjortor med god kvalitet till rimligt pris och som nyligen lanserade en helt ny kragmodell.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-12-16 14:39  |  Lästid: 3 minuter
Bästa Budgetköpen - Shirtonomy

Vi vet att många finner de produkter vi tipsar om i det dyrare laget och därför ville vi med den här artikelserien erbjuda en rad alternativ där man enligt oss får en väldigt bra produkt även i en lite lägre prisklass. Bästa Budgetköpen är dock fortfarande en del av Manolos filosofi där kvalitet skall gå före lägsta möjliga pris och många av dessa tips kan fortfarande anses kostsamma. Vi anser dock att man alltid måste väga produkten mot prisnivån och inte minst de andra alternativ vi skriver om. Att tipsa om skjortor under 500 kronor vore omöjligt utan att totalt förlora kvalitetsprioritet.

Shirtonomy har ni kunnat läsa om här på Manolo tidigare i år då vår frilansskribent Olof Nithenius testade en av deras skjortor. 

Företaget specialiserar sig som sagt i första hand på måttsydda skjortor där man som kund antingen kan ta sina egna mått och skicka in, eller besöka företagets showroom och låta dem sköta måttagningen. 

Det förstnämnda alternativet har sina fördelar i att man kan beställa vart ifrån man än bor i Sverige men samtidigt en klar nackdel i att det riskerar att ta 1-2 skjortbeställningar innan man får till måtten perfekt då man inte är insatt i företagets måttsystem. 

Kvaliteten och resultatet på skjortorna finns det dock väldigt lite att klaga på sett till prisnivån som i många fall stannar under tusenlappen. Det finns gott om tyger och en rad kragar och detaljer som sig bör vid måttsytt och uppfattning efter att själv beställt skjortor från företaget är att de ligger i paritet med många av de svenska alternativ i ungefär samma prisklass. Har man då en besvärlig kroppsform med exempelvis långa eller korta armar kan måttsytt vara ett utmärkt alternativ. 

Nyligen lanserade man en ny kragmodell som vi tycker känns riktigt intressant. Det är en utveckling av företagets Buttondown med längre kragsnibbar som passar perfekt både med och utan slips. 

Att man inte får handsydda detaljer sydda i Italien för under tusenlappen får man såklart acceptera men som basskjortor till vardags erbjuder man riktigt fin design och kvalitet för pengarna. 

 

Bästa Budgetköpen - Shirtonomy
Företagets nya större Buttondown-krage.
Bästa Budgetköpen - Shirtonomy
Som även passar utmärkt i kombination med slips.
Bästa Budgetköpen - Shirtonomy
Cutaway-krage på en skjorta i materialet Bergamo Raw Denim som med tiden utvecklar personlig patina.
Bästa Budgetköpen - Shirtonomy
Den nya buttondown-kragen tillsammans med slips och kavaj.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta