Bästa Budgetköpen – Luxire

Nästa företag som i vår mening erbjuder en väldigt prisvärd produkt för pengarna är måttsömnadstjänsten Luxire. Med en produktion i Indien har man lyckats hålla nere produktionskostnaden och kan erbjuda mängder med måttsydda byxor under 1 000-lappen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-01-07 10:26  |  Lästid: 4 minuter
Bästa Budgetköpen - Luxire

Luxire erbjuder mängder med plagg så som skjortor, rockar och kavajer men det är företagets byxor som vi tänker fokusera på idag då det är det enda vi själv har erfarenhet av. Måttagningen är relativt normal för onlineskrädderi och man själv mäter antingen en befintlig byxa eller sin egna kropp och fyller i uppgifterna på deras hemsida. 

Vi vill börja med att säga att alla former av måttsömnad där man själv står för måttagning kan ge ganska varierande resultat. Det tar ofta 2-3 byxor innan man får till en passform man är riktigt nöjd med då man som kund inte kan produkten och hur den bör måttas på ett optimalt sätt. Om man känner sig osäker själv och vill säkerställa så bra passform som möjligt väljer man med fördel en tillverkare som finns i butik med kompetent personal på området. Det är dock helt andra priser i de flesta fall så vi vill lyfta detta som ett alternativ för den som är villig att testa. 

Det kanske mest intressanta bortsett från priserna är att man kan välja mellan otroligt mycket intressanta detaljer och val på byxorna. Man kan göra närmare 5 olika sorters plisséringar, mängder med olika knäppningar, detaljer som uppknäppning av slag m.m som även exklusiva tillverkare inte alltid erbjuder. Man kan exempelvis beställa olika längd på knäsiden eller om man vill undvika det helt. 

Vårt råd är att om man vill testa tjänsten gör man så med någon av de lite billigare tygkvaliteterna i exempelvis bomull eller linne först. Även om man kan korrigera resultatet hos en ändringsskräddare är det klart bättre att vänta till andra eller t om tredje byxan innan man beställer i exempelvis flanell från Fox eller Dugdale som ligger något högre i pris. 

Även om chansen att det blir perfekt på första försöket är relativt liten så är priset också förhållandevis lågt och sett till vad man får för pengarna är det väldigt imponerande. Som alltid när det kommer till instegsleverantörer med prisvärda produkter är det värt att nämna att man inte får guld när man betalar för silver. I sin prisklass är Luxire intressant men närmar det sig 3 000 kronor skulle vi snarare rekommendera en exklusivare tillverkare eller t om instegsnivån på skräddarsytt.

Olof beställde ett par byxor från företaget under förra året och även jag har varit nöjd med en beställning av vita linnebyxor även om det fanns ett par mindre ändringar man skulle kunna göra till nästa par. 

Vi rekommenderar även ett besök på företagets bildgalleri där man kan se förslag på modeller som andra producerat. Långt ifrån allt är snyggt men det kan ge en indikation på vad man kan göra. 

 

Bästa Budgetköpen - Luxire
Valen man kan göra är väldigt många och genom att klicka på frågetecknet vid respektive val får man en förklaring till vad det innebär.
Bästa Budgetköpen - Luxire
Måtten kan anges i både centimeter som inches vilket underlättar precisionen. Man även i kommentarsfältet nedan specificera om man har några övriga preferenser.
Bästa Budgetköpen - Luxire
Enkla måttsydda bomullsbyxor för $99.
Bästa Budgetköpen - Luxire
Flanell från anrika brittiska Dugdale ligger på ca $199 vilket om man har satt sina mått är ett väldigt överkomligt pris.
Bästa Budgetköpen - Luxire
Benvita linnebyxor av tyngre karaktär för $125.
Bästa Budgetköpen - Luxire
Handsydd detalj vid myntfickan.
Bästa Budgetköpen - Luxire
Knapp i byxans slag gör att man enkelt kan rengöra dem från smuts som annars samlas.
Bästa Budgetköpen - Luxire
Benvita linnebyxor från Luxire under sommarens Pitti Uomo-mässa. (Photo: Tommy Ton)
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta