Att knyta halsduken

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-08-22 11:28  |  Lästid: 2 minuter
Bild 312696

Hösten innebär halsdukskultur. Men vilket är det bästa sättet att bära halsduken? Manolo ger fem exempel.

Bild 312697
Löst hängandes– När kylan inte är för påträngande är detta ett elegant sätt att bära halsduken. Minst lika snyggt att bära fritt hängandes utanpå ytterrocken eller kavajen, även om halsdukens syfte då helt blir att tillfredställa fåfängan.

Bild 312698
Enkel Knut– Inte sällan det snyggaste alternativet framför tillkrånglade knutar. Lämpar sig framförallt till något bredare och tunnare halsdukar, vilket ger ett naturligt snyggt fall.

Bild 312699
Dubbelt varv– För den som vill att halsduken skall täcka en större del av halsen är denna knut ett bra alternativ. Vira först halsduken ett varv runt halsen och knyt sedan en enkel knut.

Bild 312700
Plastrongknut – Grunden är samma som för en enkel slipsknut frånsett sista steget där halsduken får falla fritt istället för att träs genom öglan som uppstår. Fördelen med denna knut är att den enkelt går att dra åt och samtidigt ger halsduken ett naturligt snyggt.

Bild 312701
Fransk knut – Klassisk knut som kan bäras både innan- och utanför skjortkragen. Ett tips är att välja en lite längre halsduk så att ändarna stoppas in innanför ytterrockens knäppning.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta