ASKET lanserar prisvärd kashmir

Intresset för kashmir av god kvalitet med rimligt pris bara växer. Nyligen lanserade svenska ASKET en rundhalsad kashmirtröja i två nyanser där vi anser man får väldigt mycket för pengarna.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-10-31 11:26  |  Lästid: 3 minuter
ASKET lanserar prisvärd kashmir

En av de största delarna i ASKETs affärsidé är deras extremt breda storleksutbud. De anser att utbudet av storlekar som finns på marknaden idag omöjligt kan tilltala alla då vi har extremt olika kroppsform. 

Deras lösning blev att introducera lång- respektive kortstorlekar på varje modell. Detta ger hela 15 storlekar från XS Short till XL long. Produkterna har sedan tidigare fokuserat på basvaror som pikéer, t-shirts och collagetröjor i en sober och mångsidig färgskala som vitt, blått och grått. 

De nya kashmirtröjorna följer samma utstakade linje och kommer i grått respektive beige med en rundnackad krage och alla 15 storlekar precis som tidigare produkter. 

Tröjorna är producerade i en kashmirfiber från inre Mongoliet som kammas från underhåret på kashmirgetternas hals och bröstparti. Varje get kan endast släppa kashmir till ca en halv tröja per år vilket gör att priserna på kashmir ofta är väldigt höga. 

Endast de längsta fibrerna används och skickas till Perugia, Italien där man spinner dem till garn och sedan stickar tröjorna. 

Ju finare fiber, ju mindre behöver man egentligen göra med tröjorna menar ASKET och de har valt att sticka tröjorna i en så kallad 3-ply, 10 gauge kashmir. De rekommenderar att man i första hand vädrar tröjorna för att de skall hålla sig fräscha och i värsta fall är det handtvätt som gäller. 

Modellvalet är i nuläget begränsat till en modell med smal om än inte tight passform och en ganska hög rundhalsad krage med ribb. 

Då ASKET säljer endast i egna led kan man pressa ner priserna och exkludera de återförsäljarled som annars finns vilket gör att produkten normalt sett skulle kosta avsevärt mer. 

Kashmirtröjorna från ASKET går att köpa HÄR och kostar 1 850 kr. 

 

ASKET lanserar prisvärd kashmir
Företaget är väldigt transparenta i sin process och redogör för vad respektive moment av produktionen kostar. Det gör att man som konsument tydligt kan se vad som gör att plagget kostar som det gör. Längst ner ser man också skillnaden i pris om tröjorna hade sålts via externa återförsäljare.
ASKET lanserar prisvärd kashmir
Den beige/sandfärgade modellen har en matt och mättad ton som fungerar oerhört bra till exempelvis jeans.
ASKET lanserar prisvärd kashmir
Den grå tonen är något mörkare vilket kan vara att föredra om man är väldigt ljus under höst/vintern.
ASKET lanserar prisvärd kashmir
ASKET lanserar prisvärd kashmir

ASKET har även tagit fram en video från produktionen i Perugia där vi får följa processen närmare. 

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta