Armbandskultur, 2012

Med mindre och lättare kläder blir accessoarerna ett allt viktigare stiluttryck under sommarhalvåret. En detalj som senaste säsongerna kommit att bli en självklar del i den moderna herrgarderoben är armbandet.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-06-13 08:50  |  Lästid: 2 minuter

Den som följer streetstyle-bloggar som Sartorialist och Tommy Ton någorlunda regelbundet lär knappast ha undgått armbandet som stildetalj. Bilder där välklädda män kombinerar sin ofodrade kostym med en uppsjö armband i alla tänkbara kulörer har blivit något av vardagsmat vid det här laget. För våren känns det också som att trenden nått sin Peak och att många numera hellre bär ett diskret och klassiskt armband framför tio olika.

Materialmässigt är tveklöst läder det allra mest mångsidiga och användbara. Vare sig det handlar om att ge lite mer karaktär åt den kritstrecksrandiga businessgarderoben eller klä upp badbyxorna och oxfordskjortan på stranden.  Nedan följer några exempel.

    

Brittiska Tateossian lanserar en riktigt lyxig version av sitt klassiska flätade läderarmband med spänne i 18 karats roséguld.
Amerikanska Miansai gör lite ruffare accessoarer, inte sällan med maritima inslag som spännet utformat efter en krok. Bakom märket står New York-födde Michael Saiger som hämtat en stor del av sin inspiration från barndomsminnena runt New England. Finns bland annat attt beställa på Mr Porter.
Tod’s
Bottega Venetas armband är med sin karaktäristiska ögla och diskreta metalldetaljer en annan klassiker. Finns idag i en rad olika färger och utföranden.
Naturfärgat från Tateossian.
Svenska All Blues arbetar med något mer okonventionella material som lavasten och bronsit.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta