Antonio Meccariello lanserar webshop

Intresset för kvalitetsskor bara växer och växer. Med detta dyker det ständigt upp hantverkare och mindre aktörer som inte bara kan erbjuda en kvalitet i högsta klass men även en prisnivå som är mycket imponerande. Idag tittar vi närmare på italienska Meccariello som nyligen lanserade sin egen hemsida med en pedagogisk webshop.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-07-28 07:26  |  Lästid: 4 minuter
Antonio Meccariello lanserar webshop

Antonio Meccariello är inget nytt namn bland skoentusiasterna i Sverige. Han har arbetat med att producera handrandsydda kvalitetsskor i många år och producerade under en period bl a Kitons finaste modeller. 

Tillsammans med exempelvis Riccardo Bestetti och Saint Crispins har han tagit mark i segmentet som vanligtvis benämns som Semi-Bespoke. Ett område som bygger på samma tekniska kvalitet i material och konstruktion som Bespokeskor men utgår från tillverkarens befintliga läster (som ibland även kan modifieras). I Antonios fall är det framför allt serien Aurum som det handlar om. 

I samband med att Antonio lanserar sin nya hemsida erbjuder han även en RTW-kollektion samt traditionell MTO-service till ett minst sagt imponerade pris. 

Konstruktionsmässigt använder sig Antonio av en lite annorlunda teknik än traditionell Goodyear/maskinrandsöm för sin RTW-kollektion. Normalt används ett så kallat Plirband eller Gemming vilket är en kanvasribb som limmas fast i skons bindsula. Randsömmen sys sedan i detta plirband till skillnad från handrandsydda skor där man syr sömmen direkt i själva bindsulan. Antonio har valt att göra en kombination där han gröper ut en ribb direkt i bindsulan likt handrandsydda skor men syr denna med en klassisk goodyearmaskin. 

RTW-kollektionen Argentum består i nuläget av sju modeller med Antonios maskinrandsydda konstruktion utan limmade plirband och ligger på 480-750€ beroende på modell och utförande. Egentligen är det framför allt Split toe derbyn Centurion med handsydd tåsöm som ligger i det högre prisintervallet då det är en betydligt mer tidkrävande modell att producera. Att kunna erbjuda sko av den här kvaliteten från ca 500€ är extremt imponerande och då Antonio även arbetar med klassisk Bespoke och handrandsydd Semi-Bespoke vet man att det är en person som definitivt behärskar skotillverkning. 

 

Antonio Meccariello lanserar webshop
Modellen Equitis är en superelegant Quarter Brogue i mörkbrunt kalvskinn som startar på endast 480€.
Antonio Meccariello lanserar webshop
Meccariellos mest avancerade modell Centurion med handsydd tåsöm startar på 700€.
Antonio Meccariello lanserar webshop
Ekbarkgarvade lädersulorna på RTW-kollektionen.
Antonio Meccariello lanserar webshop
En ledigare Chukkaboot i modellen Tribune med Vibramsula i gummi från 500€.

Meccariellos Made To Order är om möjligt än mer imponerande. Här kan man som kund välja på hela 14 modeller, företagets alla sex läster, en uppsjö av olika skinn, sulor och inte minst detaljer för ett väldigt överkomligt premium. Ju mer tillval man gör ju högre blir naturligtvis priset som ligger mellan 650-1 005€. 

Detaljer som infällda tåjärn, skoblock osv går utmärkt att välja till via den pedagogiska steg-för-steg guiden där man väljer modell, läder, läst, sula, storlek och vidd. Förutom det uppenbara i val av material som kalv, mocka eller grain så kan man även hitta flera sorter finishering så som Museum och Antiquing.

Tyvärr så är Antonios kapacitet begränsad då det är en liten ateljé han arbetar ur och detta gör att MTO har en produktionstid på 12-15 veckor. Han har även valt att gå ut och säga att pga den begränsade kapaciteten kommer han att stänga möjligheten för MTO när han når en viss nivå för att sedan öppna tjänsten igen när produktionen lättat. Detta gör att om man är intresserad av att testa tjänsten bör man göra det omgående då det finns risk att efterfrågan kommer vara mycket stor. 

Antonio har valt att inte arbeta med Trunk Shows men är man osäker på storlekar etc finns det en bra storleksguide på sidan samt möjligheten att kontakta honom via mail för konsultation. 

 

Antonio Meccariello lanserar webshop
Klassisk lädersula med infällda tåjärn för endast 30€ extra.
Antonio Meccariello lanserar webshop
Eller den riktigt imponerande lösningen med tåjärn och figurskuren vibramsula om man vill öka slitstyrkan vid fuktigt väglag men behålla den eleganta känslan. En detalj som kostar 80€ extra.
Antonio Meccariello lanserar webshop
Meccariellos standardläster sträcker sig från klassiskt runda till hårt mejslade.
Antonio Meccariello lanserar webshop
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta