9 x Skor för semestern

Att välja skor för sommarsemestern är en konst. Varmare väder kräver svala och lätta skor som samtidigt är tillräckligt hållfasta för att klara av sommarens olika aktiviteter. Manolo har valt ut nio favoritmodeller.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-07-09 17:00  |  Lästid: 2 minuter
Seglarskon är en given sommarklassiker som kombinerar komfort, stil och hållfasthet. Här ett par handsydda från amerikanska Eastland (Park & Bond) i elegant Horween-läder. Perfekt för den som tänkt att runda cape cod i sommar.
Betydligt mer svårburna är ett par sandaler. Men för sommarens allra varmaste dagar så är detta ett oslagbart svalt skoval. Kommer de dessutom från John Lobb så är det få som kan klaga på stilen.
Ett par ofodrade chukkas ger en ledig, men samtidigt något mer klädd känsla. Här från Alden (Très Bien Shop).
Car Shoes klassiska mockasin med utstansade gummidobbar är knappast att rekommendera för den som gillar att spendera semestern på långa promenader. Men som komplement till en öppen Alfa är de skovalet nummer ett.
Ett par avskalade sneakers passar lika bra till shorts på stranden som en tunnare bomullskostym. Här en superelegant modell från Nike Sportswear (Très Bien Shop).
Ljusa mockaskor från Alden (Leffot).
Klassiska wingtips brogues som på en rågummisula får en ruffare och mer avslappnad känsla. Sanders (Lester).
Ett par string loafers är ett lite elegantare skoalternativ för sena kvällar på uteserveringen. Här från Santoni.
Buck Derbys är en amerikansk preppyklassiker som med sin karaktäristiskt tegelröda lättvikssula ger en sportig och ung känsla. Här från hypade Mark McNairy.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta