7 x Julklappstips

De senaste åren har jag i december månad kommit med lite julklappstips. Både för att ge er inspiration när det kommer till vad man kan köpa till sina nära och kära men även förslag på saker som man kanske själv kan önska sig. Temat i år är ganska enkelt. Jag har valt ut några av de mest klassiska klapparna som finns, böcker, strumpor, doft och mössa. Inget märkvärdigt men ibland är det enkla också det bästa.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2017-12-07 09:42  |  Lästid: 3 minuter
7 x Julklappstips

Saker behöver inte vara dyra för att uppskattas. Som en röd tråd har jag också valt saker som jag själv skulle ha uppskattat (nu råkar jag dock redan ha alla böckerna…).

Jag har nämnt det förut men det är värt att upprepa. Tidningen Monocle har små fina butiker runt om i världen med ett riktigt trevligt utbud av produkter som lämpar sig väl som presenter både till sig själv och andra. De har även en bra webshop där många av sakerna finns. Jag vill slå ett slag för de guideböcker de har över olika städer. Deras enorma fingertoppskänsla förenklar resandet och lyfter fram en rad guldkorn om man är ute och reser. I övrigt vill jag även slå ett slag för deras unisex dofter som tillverkas i samarbete med Comme des Garcons. Unika och intressanta och en mycket bra gåva.

 

7 x Julklappstips
7 x Julklappstips

På bokfronten i övrigt står två böcker på temat stil i fokus. Först ut blir den amerikanska skribenten och författaren David Coggins bok Men and Style (översta bilden). Det är en intressant bok i intervju form där en rad män med inspirerande stil delar med sig om sina tankar på temat. Nästa bok är mer utav bildinspiration i form av den ikoniska Take Ivy. Denna bok med japanskt ursprung innehåller genuina bilder på studenter från Ivy league universiteten under 60-talet. Detta är en sorts äkta bild av preppy och IVY-stilen så som den såg ut, inte så som livsstilsmärken vill att den skall se ut.

7 x Julklappstips

Att skriva med en fin penna är en lyx. De pennor i fickformat från tyska Kaweco som heter Sport är ett bra alternativ som kombinerar kvalitet och snygg design.

Jag vill även passa på att lyfta fram en kanske tråkig men ändå ack så trevlig julklapp om det görs rätt, nämligen strumporna. När man var yngre var det pest att få strumpor. Vem ger en 13-åring det??? Jag är medveten om att jag just nu har en lite för stor crush på allt från Japan men i år vill jag verkligen lyfta fram japanska strumpor, de är nämligen både snygga och välgjorda. Nu talar jag främst om de lite ledigare varianterna från märken som Anonymous Ism och CHUP. De känns dessutom lite extra passande så här i juletid när man myser framför en brasa med lite stilton ost och portvin läsandes en bok.

 

7 x Julklappstips
7 x Julklappstips

Avslutningsvis måste den röda mössan nämnas. Den känns julig 🙂 och är min favorit den kallare delen av året. Den är personlig och kan lyfta fram en hel look och göra den intressant. Har ni aldrig känt på de stickade produkterna från våra danska vänner Andersen & Andersen så rekommenderar jag det. Kvaliteten är enastående och designen tidlös. Själv bär jag deras mössa i bomull som är den bästa jag provat.

 

7 x Julklappstips
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta