5 x Kabelstickad Kashmir

Kashmirtröjan är en av garderobens verkliga hörnstenar. Ett plagg som för allmänheten lätt kan misstas för ull eller bomull men för bäraren kan ge en känsla som är mer eller mindre oöverträffad. Vi anser att kashmirtröjan gör sig allra bäst i ett kabelstickat utförande och som kan bäras såväl över en skjorta som direkt mot huden.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-09-02 11:28  |  Lästid: 2 minuter

Med sina långa fina fiber har kashmirullen en rad egenskaper som gör den helt unik. Materialet har en exceptionell andningsförmåga vilket gör att fibern kan kännas såväl varm som sval beroende på tempratur. Den mjuka känslan som enligt många endast överträffas av Vikunjaullen; en fiber med närmare 10 gånger så högt pris.

5 x Kabelstickad Kashmir
Italienska Fedeli gör några helt fantastiska kashmirtröjor och deras kabelstickade modell i 100% 4-ply kashmir är något alldeles extra. (fedelistore.com)
5 x Kabelstickad Kashmir
Världens kanske mest kända kashmirtröja kommer från POLO Ralph Lauren. Med kashmir från italienska väverier och i en rad färgställningar är deras ”cableknit crewneck” en av märkets verkliga klassiker. Här i nyansen New Camel Melange.
5 x Kabelstickad Kashmir
Den okrönte kungen på kashmir är tveklöst Loro Piana. Med sin speciella baby kashmir som kommer från djur under 1 år (och är grymt begränsad och fin) erbjuder de förmodligen världens finaste kashmirtröjor. Här i form av en kabelstickad zipper med avtagbar huva fodrad med Castorino päls med ett pris på ca 4500€.
5 x Kabelstickad Kashmir
Doriani är en annan italiensk kashmirspecialist som gör några av landets finaste kashmirtröjor. Här i en 2-ply kashmir tröja perfekt att bära över skjorta men även under kavaj.
5 x Kabelstickad Kashmir
Svenska Soft Goat satsar på prisvärda kashmirtröjor för såväl herr som dam och kan genom att utesluta återförsäljare och grossister erbjuda mycket för pengarna.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta