5 x Grenadineslipsar

Det är få slipsar som känns mer användbara och lättburna 2013 än den vävda grenadineslipsen. Med en struktur i väven och en lyster i material kombinerar man i detta fall ledigheten i virkade/stickade slipsar med elegansen i en klassisk sidenslips. Allra bäst tycker vi denna typ av slips gör sig i ett lätt fodrat utförande med handrullade kanter och ofodrat avslut.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-09-09 07:40  |  Lästid: 3 minuter

I en situation där en klädkod kräver mörk kostym kan möjligheten att vara personlig i sin klädsel kännas liten. Istället för stora detaljer som riskerar att framstå som flamboyanta eller t om clowniga är det ofta de små men subtila detaljerna som lyfta stilen ur det stela utan att för den delen tappa trovärdighet. Det kan vara en färgglad och mönstrad näsduk, en buttondownkrage eller varför inte en grenadineslips i en sober enfärgad ton. Perfekt till en blå kostym är exempelvis vinrött, mörkbrunt eller buteljgrönt. 

Vi har valt ut fem tillverkare av Grenadineslipsar som vi tycker sticker ut lite extra.

 

1. Passaggio Cravatte – Vi testade företagets slips tidigare i år och det är ren slipsporr. Ren Bespoke och ett hantverk i världsklass!

5 x Grenadineslipsar
En buteljgrön greandineslips med ofodrat avslut på 8cm

 

2. Vanda Fine Clothing – Vanda är ett fanstastiskt litet accessoar och skjortföretag från Singapore som tillverkar väldigt prisvärda grenadineslipsar helt för hand. 

5 x Grenadineslipsar
Vandas Grenadineslipsar görs i 4-fold eller 6-fold och kan anpassas i såväl längd som bredd. Här i en vinröd/lila nyans med inslag av svart.

 

3. Sam Hober – Tillsammans med Vanda har Sam Hober blommat ut rejält via siten Styleforum där mängder med kvalitetsmedvetna och stilsäkra herrar fått upp ögonen för välsydda slipsar av mindre tillverkare. Handsytt, prisvärt och stor valfrihet.

5 x Grenadineslipsar
Sam Hobers handrullade, ofodrade avslut i brun Grenadineväv.

 

4. Drake´s of London – Drake´s använder sig av en klassisk three-fold men har en närmast perfekt form och tjocklek på grenadineslipsarna vilket ger en perfekt balans i slipsknut.

5 x Grenadineslipsar
Här har Drake´s valt en diskret randig grenadineslips med en regimentalrand i ton i ton-utförande.

 

5. Sid Mashburn – Sid Mashburn har en rad spännade Grenadineslipsar och inte minst i randigt utförande. Ett mönster som passar bra till enfärgade eller svagt mönstrade skjortor och kostymer. 

5 x Grenadineslipsar
Marinblå bas med gröna ränder är en klassisk kombination lika snygg till vit som ljusblå skjorta.
5 x Grenadineslipsar
Sean Connery i en smal marinblå Grenadineslips i Bondfilmen Dr No från 1962. Självklart ackompanjerad med en rad välskräddade kavajer och kostymer.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta