5 x Farsdagpresenter

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-11-03 22:04  |  Lästid: 2 minuter
Bild 317539

Med knappt en vecka kvar till söndag och Fars dag börjar det bli dags att tänka till kring present. För er som inte spenderat hela lönen på egen fåfänga kommer här fem tips.

Bröstnäsduk
Slipsen är väl kanske den mest klassiska presenten av alla för Fars dag. Tyvärr är det väldigt få som faktiskt bär slips idag. Därför kan bröstnäsduken vara ett bättre alternativ. Dessutom betydligt billigare. Det gäller bara att övertala 50-plusare att stoppa lite paisleymönster i kavajfickan. Ovan ett urval från Rose & Born.

Kashmirförvaring
Ett snyggt och praktiskt sätt att förvara sina kashmirtröjor. Tröjor bör ju inte hängas på galge utan istället förvaras vikta för att på bästa sätt behålla sin from. Cederträ har en absorberande förmåga som håller borta fukt och samtidigt ger tröjorna en fräsch doft. Här från Johnstons.

Bild 317540

Kortetui
Snygg förvaring är alltid ett säkert kort när det kommer till presenter. Ett smalare etui för endast ett fåtal olika kort brukar vara tillräckligt samtidigt som det uppmuntrar till att tömma den sprängfyllda plånboken som förstör kavajens fall. Här från Ettinger (English Hall).

Bild 317541

Stilbok
Fördelen med böcker framför kläder är att personen som får dem aldrig behöver känna sig tvingad att bära dem. Boken kan i värsta fall alltid ställas in i hyllan. I bäst fall finner personen inspiration i den. I nyligen utgivna Style File: The World’s Most Elegantly Dressed, skriven av Iké Udé, figurerar 55 internationella stilprofiler som Lapo Elkann och Vogues chefredaktör Hamish Bowles. Finns bland annat att beställa via Amazon. (Via Style.com)

Bild 317542

Strumpor
Det skall till en idiot för att misslyckas med denna present. Satsa gärna på ett par sköna ullstrumpor nu när vintern närmar sig. Här hundtandsmönstrade strumpor i Alpaca och Merinoull från Scott Nichol. (Poshtogs.co.uk)

Bild 317543
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta